Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

H τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη.

Μετά την παράδοση – παραλαβή έγιναν οι εξής δηλώσεις:

κ. Ευάγγελος  Μεϊμαράκης: «Κύριε υπουργέ, κύριε Μπεγλίτη. Σας υποδεχόμαστε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον ευαίσθητο χώρο των  Ενόπλων Δυνάμεων  που όλοι φροντίσαμε να είναι πιστές στο καθήκον τους, που είναι η φύλαξη των συνόρων και η εθνική ανεξαρτησία, ώστε να μπορούν πράγματι να ανταποκριθούν στην Ελλάδα την οποία όλοι έχουμε ως όραμα  να είναι ελεύθερη, δυνατή και δημοκρατική. Έχει επιτελεστεί ένα μεγάλο έργο στο υπουργείο. Αυτό που θέλω να γνωρίζετε, όμως, και  να γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός είναι ότι με αγάπη σας υποδεχόμαστε εδώ. Θα συμπαρασταθούμε στο έργο σας, πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας πρέπει να είναι έξω από στείρες αντιπαραθέσεις και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες στο έργο τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας στο οποίο θα είμαστε συμπαραστάτες».


Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος: «Να ευχαριστήσω και εγώ τον απερχόμενο υπουργό τον κ. Μεϊμαράκη και τους απερχόμενους υφυπουργούς και να τους ευχηθώ καλή τύχη στην περαιτέρω πολιτική και προσωπική τους πορεία. Ερχόμαστε με τον κ. Μπεγλίτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης που μας αναθέτει ο Πρωθυπουργός και δια του Πρωθυπουργού όλος ο ελληνικός λαός. Απευθύνουμε χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις ΕΔ και  έχουν πλήρη συνείδηση της αποστολής τους, όπως την προσδιορίζει το Σύνταγμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θεμελιώδες καθήκον να διαφυλάττουν όχι απλώς και μόνο την ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας μας και είμαι βέβαιος ότι αυτή η θεμελιώδης αποστολή θα υπηρετηθεί με αποτελεσματικότητα και μέσα στο πλαίσιο μιας απολύτως αναγκαίας, ευρύτατης εθνικής συναίνεσης».
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης: «Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Μεϊμαράκη και τους υφυπουργούς για την ενημέρωση. Επίσης τον πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μου αναθέσει τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Να ευχαριστήσω τον συνάδελφο μου, τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Βενιζέλο και βεβαίως από την πλευρά μου να αποδώσω τιμή σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Είμαστε εδώ με την εντολή του ελληνικού λαού, είμαστε εδώ με την εμπιστοσύνη του προέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιώργου Παπανδρέου, για να συμβάλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση και δυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, για να συμβάλουμε σε μια Ελλάδα ασφαλή, κυρίαρχη, εθνικά ανεξάρτητη. Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω από την πλευρά μου, όλες και όλους που εδώ, όλα αυτά τα χρόνια δούλεψα για το καλό της εθνικής ασφάλειας της χώρας, για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεως της χώρας».


                                                                                               
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου