Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν θα κλείσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά;


Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πολιτική ηγεσία, θα επιδιώξει να ολοκληρωθούν τα προγράμματα ναυπήγησης των 4 τεσσάρων νέων υποβρυχίων U214, καθώς επίσης και  εκείνο της αναβάθμισης 3ή 4 υποβρυχίων τύπου 209, ώστε να μείνουν ανοιχτά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολεμικό Ναυτικό , πιθανότατα, θα παραλάβει το υποβρύχιο ‘ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’, ΠΟΥ είχε σοβαρά ναυπηγοκατασκεαστικά προβλήματα. Εκτιμάται, ότι οι επιδιορθώσεις που έκαναν οι Γερμανοί είναι  ικανοποιητικές και το υποβρύχιο είναι πλέον αξιόπλοο. 
Μάλιστα, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θεωρεί ακατανόητη την επιλογή των Γερμανών να κλείσουν τα ναυπηγεία, αφού ήδη έχουν πάρει , ως  αποζημίωση το 80%  της συνολικής αξίας και των δύο προγραμμάτων του Π.Ν., δηλαδή και της κατασκευής νέων και της αναβάθμισης των παλαιότερης τεχνολογίας υποβρυχίων. Και ακόμη, ότι στις προθέσεις των κ.Βενιζέλου και Μπεγλίτη, υπουργού και αναν. υπουργού εθνικής άμυνας, είναι να μην χάσουν τη δουλεία τους οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία και ο Σκαραμαγκάς να εξελιχτεί σε ισχυρή Βιομηχανική Μονάδα.


Αθήνα 16.10.2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 
Σε σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις προηγούμενες ημέρες, υπό την προεδρία του Υπουργού Eθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, διαμορφώθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει να βρεθεί, το ταχύτερο δυνατό, λύση στο πρόβλημα της ναυπήγησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά.

 
Το πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου,  του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη,  του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη  Παμπούκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα κάνει τις απαραίτητες επαφές και διαβουλεύσεις ώστε να διαμορφωθεί μία λύση για τα υποβρύχια το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου στη συνέχεια τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Νεότερη ενημέρωση για το θέμα θα υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη 20.10.2009.

                                                                                               



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα