Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Δεν θα κλείσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά;


Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πολιτική ηγεσία, θα επιδιώξει να ολοκληρωθούν τα προγράμματα ναυπήγησης των 4 τεσσάρων νέων υποβρυχίων U214, καθώς επίσης και  εκείνο της αναβάθμισης 3ή 4 υποβρυχίων τύπου 209, ώστε να μείνουν ανοιχτά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολεμικό Ναυτικό , πιθανότατα, θα παραλάβει το υποβρύχιο ‘ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’, ΠΟΥ είχε σοβαρά ναυπηγοκατασκεαστικά προβλήματα. Εκτιμάται, ότι οι επιδιορθώσεις που έκαναν οι Γερμανοί είναι  ικανοποιητικές και το υποβρύχιο είναι πλέον αξιόπλοο. 
Μάλιστα, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θεωρεί ακατανόητη την επιλογή των Γερμανών να κλείσουν τα ναυπηγεία, αφού ήδη έχουν πάρει , ως  αποζημίωση το 80%  της συνολικής αξίας και των δύο προγραμμάτων του Π.Ν., δηλαδή και της κατασκευής νέων και της αναβάθμισης των παλαιότερης τεχνολογίας υποβρυχίων. Και ακόμη, ότι στις προθέσεις των κ.Βενιζέλου και Μπεγλίτη, υπουργού και αναν. υπουργού εθνικής άμυνας, είναι να μην χάσουν τη δουλεία τους οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία και ο Σκαραμαγκάς να εξελιχτεί σε ισχυρή Βιομηχανική Μονάδα.


Αθήνα 16.10.2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 
Σε σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις προηγούμενες ημέρες, υπό την προεδρία του Υπουργού Eθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, διαμορφώθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επιδιώξει να βρεθεί, το ταχύτερο δυνατό, λύση στο πρόβλημα της ναυπήγησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά.

 
Το πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου,  του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη,  του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη  Παμπούκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα κάνει τις απαραίτητες επαφές και διαβουλεύσεις ώστε να διαμορφωθεί μία λύση για τα υποβρύχια το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου στη συνέχεια τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Νεότερη ενημέρωση για το θέμα θα υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη 20.10.2009.

                                                                                               Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου