Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Γράμμα του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ναύαρχου J.D.Stavridis

Στους Έλληνες

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την θερμή φιλοξενία σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, την πρώτη στην χώρα σας σαν Supreme Allied Commander Europe (SACEUR)

Οφείλω να παραδεχτώ ότι σαν τον πρώτο SACEUR General Eisenhower πριν από περίπου 60 χρόνια, έτσι και εγώ εμπνεύστηκα από την ομορφιά και το μεγαλείο της Ακρόπολης. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης, ένα μουσείο που επάξια προσελκύει την προσοχή και εκτίμηση όλου του κόσμου, είναι ένας πραγματικός εθνικός θησαυρός.

Μου είναι προφανές το γεγονός ότι οι Έλληνες μοιράζονται αυτήν την υπερηφανια, εξαιτίας της μακράς και λαμπρής ιστορίας και της αδιαμφισβήτητης προσφοράς στην πλούσια ιστορία των Βαλκανίων, της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου συναντήθηκα με τον Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, ανθρώπους με ξεκάθαρη προοπτική για το μέλλον και με πλήθος ιδεών για το πώς θα εξελιχτεί περαιτέρω η συμμαχία μας.

Ένιωσα συγκίνηση από τον ενθουσιασμό, το μεγαλείο και την αμεσότητα όλων όσων συνάντησα. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν την τόσο θερμή φιλοξενία. Σας εύχομαι ότι καλύτερο και ελπίζω σύντομα να ξανασυναντηθούμε.

Ευχαριστώ

J.D.Stavridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου