Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

ΓΡΙΠΗ ΤΥΠΟΥ Α ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣυνολικά , τα κρούσματα γρίπης τύπου Α, που έχουν καταγραφεί στο στρατιωτικό προσωπικό, υπολογίζονται ΠΕΡΊΠΟΥ στα 100 και συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατό , Ναυτικό και Αεροπορία.
Το χαρακτηριστικό είναι ότι ΟΛΑ τα κρούσματα , πλην δύο περιπτώσεων, ήταν ήπιας μορφής και σύντομα οι ασθενείς ανέρρωσαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η νοσηλεία έγινε, στα θεραπευτήρια των Μονάδων, ενώ σε ελάχιστες κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Χθες πάντως, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πάνου Μπεγλίτη και με τη συμμετοχή των αρχηγών των επιτελείων, των διευθυντών υγειονομικού των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων  καθώς και των διευθυντών όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας.
    Στη σύσκεψη εξετάστηκε αφενός μεν το ζήτημα της γρίπης και της προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αφετέρου δε συνολικά το ζήτημα των υπηρεσιών υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.
    Κατά τη σύσκεψη καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα  σχετικά με την υποδομή, τον εξοπλισμό, τη στελέχωση, τις οικονομικές υποχρεώσεις, τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμενων. Έγινε ειδική αναφορά στις δομές ψυχικής υγείας, στο ζήτημα των αυτοκτονιών (οι αυτοκτονίες στρατιωτών εξελίσσονται σε πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με ηθικές προεκτάσεις και θα πρέπει να υπάρξει δραστική παρέμβαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών) , της πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών, στα ζητήματα των προμηθειών, της φαρμακευτικής δαπάνης, της συνεργασίας με το ΕΣΥ και τις ιατρικές σχολές, της εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κ.ο.κ.
Ο ΥΠΕΑΘ κ. Βενιζέλος έδωσε σχετικές οδηγίες ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά τα θέματα και η σύσκεψη θα επαναληφθεί σε δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου