Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Η εισβολή δύο οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή στο Ναυτικό πεδίο Βολής Άνδρου


Η εισβολή δύο οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή στο Ναυτικό πεδίο Βολής Άνδρου, συνιστά, μία ακόμη τουρκική πρόκληση.  Και μάλιστα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αν συνυπολογιστεί, ότι ακριβώς τη στιγμή της παράνομης εισβολής των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αρματαγωγά του Πολεμικού  μας Ναυτικού  εκτελούσαν προγραμματισμένες Βολές.
Η τουρκική ενέργεια ήταν προγραμματισμένη και εξαιρετικά επικίνδυνη, γι’ αυτό άλλωστε ενεργοποιήθηκε η λεγόμενη «κόκκινη γραμμή»  των Εθνικών Κέντρων Αεροπορικού Ελέγχου, της Λάρισας και Εσκί Σεχίρ αντίστοιχα, που ενεργοποιείται μόνο σε περιπτώσεις αποτροπής επικίνδυνης κλιμάκωσης της κρίσης.
Προηγουμένως, 8 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, παραβίασαν τα όρια του Εθνικού μας εναερίου χώρου βορείως της Λέσβου, κινήθηκαν  νότια και δύο από αυτά, εισήλθαν παρανόμως στο πεδίο Βολής Άνδρου.
Η σημερινή ενέργεια της Άγκυρας , όταν  στο Αιγαίο έχουν αναπτυχθεί μονάδες του τουρκικού Στόλου στο πλαίσιο της αξιολόγησης του τετάρτου τριμήνου του τουρκικού Ναυτικού, είναι σαφής ένδειξη ότι η Τουρκία επιδιώκει την κλιμάκωση των  επιθετικών της κινήσεων στο Αιγαίο.
Η συστηματική αγνόηση από την Τουρκία των ελληνικών ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο, 3η κατά σειρά σε λίγες μέρες (άσκηση Έρευνας- Διάσωσης των ελληνικών Ε.Δ., αεροναυτική άσκηση Ελλάδας- Γαλλίας) , ίσως και να καταδεικνύει , ότι στόχος της Τουρκίας είναι η αμφισβήτηση του δικαιώματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να εκδίδει ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο , για τον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου!                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου