Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ


Δεν είναι και πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα από την Κοπεγχάγη, όπου γίνεται η Διάσκεψη για το Παγκόσμιο Κλίμα.
Οι Ηγέτες από 120 χώρες , δεν κατόρθωσαν να πάρουν αποφάσεις, που θα ανατρέψουν την επιδείνωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων. Θεμελιώδεις καταγράφονται  οι διαφωνίες και σε επίπεδο ηγετών των κρατών που συμμετέχουν. Οι μεγάλοι ρυπαντές του Πλανήτη, τα μεγάλα ή  και τα αναπτυσσόμενα κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν εκπτώσεις στην ρυπογόνο ανάπτυξη, υιοθετώντας εναλλακτικές μορφές πράσινης ανάπτυξης. Το κέρδος των υπερεθνικών επιχειρήσεων , προτάσσεται δυστυχώς, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των φτωχών κατοίκων του Πλανήτη.
Τα μέλη των αντιπροσωπειών περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στις εργασίες της Συνόδου, ως μπερδεμένη και απογοητευτική.
Απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι  γεγονός είναι ότι, το περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί , διαταράσσεται η ισορροπία του οικοσυστήματος, ενώ η αύξησης της θερμοκρασίας επιτρέπει εκτιμήσεις,  ότι το μέλλον του πλανήτη θα είναι εφιαλτικό και των υπευθύνων της περιβαλλοντικής καταστροφής ανθρώπων, το μέλλον προβλέπεται  ζοφερό.


«Η ανθρωπότητα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερη ή δυσκολότερη πρόκληση. Και η Διάσκεψη αυτή της Κοπεγχάγης δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο»,  ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη ομιλία του στη Μεικτή Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου, στην Διάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για την Κλιματική Αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου