Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Τριπλή πρόκληση από την Τουρκία με τριπλή Υπέρπτηση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών


Την ώρα που κάποιοι «γραφικοί» παρατρεχάμενοι έλεγαν τα χριστουγεννιάτικα  κάλαντα στον ΥΠΕΘΑ Β. Βενιζέλο, οι τούρκοι πιλότοι έλεγαν τα δικά τους «κάλαντα» στους κατοίκους  τριών ακριτικών νησιών, του Φαρμακονησίου, του Αγαθονησίου και των Φούρνων.
Τέσσερα οπλισμένα  τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020  έκαναν διαδοχικές πτήσεις πάνω από τις στέγες των σπιτιών των κατοίκων των τριών νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, που έχει βάλει στο στόχο της η Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπέρπτηση επάνω από τρία ελληνικά νησιά αλληλοδιαδόχως. Προφανώς , η σημερινή ενέργεια των τούρκων συνιστά περαιτέρω  κλιμάκωση των επιθετικών κινήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να προβεί στα ανάλογα διπλωματικά διαβήματα.
Ελπίζουμε, ότι δεν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έδωσε «οδηγίες» στο ΓΕΑ να μην εμπλέκονται τα ελληνικά μαχητικά σε αερομαχίες με τους τούρκους εισβολείς στο διάστημα μεταξύ 6-10 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των νησιών μας , που η Ελλάδα θεωρεί εθνικό εναέριο χώρο, όπου ασκεί πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ η Τουρκία από το 1974 και μετά θεωρεί αυθαιρέτως,  ότι πρόκειται για Διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου!    Αν και η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών κατά 50% , δεν θα πρέπει να θεωρείται «άσχετη» με αυτές τις «περίεργες» φήμες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου