Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη και η Διεθνής Τρομοκρατία


 Σχετικά με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό  μηχανισμός που εξερράγη χθες το βράδυ λίγο πριν τις οκτώ ,  στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προκάλεσε  μικρές υλικές ζημιές σε γραφεία του Κοινοβουλίου, να πούμε ότι η ενέργεια αυτή,  έχει ήδη καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Προφανώς έχει καταδικαστεί και στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Και θα πρέπει να ακουστεί, από κάθε ενδιαφερόμενο,  η Δήλωση του πρωθυπουργού  ότι « η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον περίβολο του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ, όμως είναι ανίσχυρος, όπως θα είναι και κάθε παρόμοιος   και φυσικά, δεν μπορεί να πλήξει  τη λειτουργία των Δημοκρατικών μας θεσμών, όπου κορυφαία θέση κατέχει το Κοινοβούλιο, διότι,  δεν θα το επιτρέψει η δημοκρατική συνείδηση των πολιτών, που είναι άλλωστε,  βάση του Συντάγματος,  οι θεματοφύλακες της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, θα πρέπει να τελειώνουμε με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, που τραυματίζουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, αφού δυστυχώς, αξιοποιούνται από τα επικριτικά προς την Ελλάδα διεθνή ΜΜΕ.

Επειδή έχει και συμβολική σημασία ,  θα πρέπει να αναφερθεί, ότι οι Εύζωνες,  δηλαδή οι Στρατιώτες της προεδρικής Φρουράς που φυλάνε τιμητικά νυχθημερόν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,  δεν δέχθηκαν να μετακινηθούν,  παρά τον φόβο για ανθρώπινα θύματα.
Απομακρύνθηκαν όμως αναγκαστικά από την αστυνομία, μετά από συνεννόηση με την προεδρία της Δημοκρατίας, λίγο πριν την έκρηξη και επανήλθαν αμέσως μετά στη θέση τους.

       **************************************                             
Τα νέα από τη διεθνή τρομοκρατική δράση, δεν είναι ευχάριστα.

Ο Νιγηριανός στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου ανήμερα τα Χριστούγεννα πάνω από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, είπε στους ανακριτές,  ότι και άλλοι μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται στην Υεμένη,  για την εκτέλεση παρόμοιων επιθέσεων. ΤΗΝ είδηση αυτή μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS επικαλούμενο τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Υπενθυμίζουμε ότι, η  επίθεση στην πτήση 253 των αμερικανικών αερογραμμών  αποτράπηκε γιατί δεν ανεφλέγησαν τα εκρηκτικά που ο 23χρονος Νιγηριανός Αμπντουλμουτάλαμπ πέρασε κρυφά στο αεροσκάφος, καθώς αυτά δεν είχαν ανιχνευτεί στους ελέγχους των αεροδρομίων στη Νιγηρία και την Ολλανδία.
Να επισημάνουμε ότι, η  προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη ύστερα από εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έδειξε ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί από στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.
                   ***********
Δημοσίευμα των "Νew Υork Τimes" θέλει τις ΗΠΑ να έχουν ανοίξει, μετά το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ένα τρίτο μέτωπο εναντίον της Αλ Κάιντα, στέλνοντας κρυφά ειδικές δυνάμεις στην Υεμένη εδώ και έναν χρόνο.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις στρατιωτικών αξιωματούχων, η CΙΑ έστειλε εκεί στην ΥΕΜΕΝΗ  με απόλυτη μυστικότητα πράκτορες ειδικευμένους σε ζητήματα καταστολής της τρομοκρατίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι εξαιτίας και της σχετικής εγγύτητάς της προς το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, η Υεμένη γίνεται όλο και πιο σημαντικό ΚΕΝΤΡΟ για την ισλαμική τρομοκρατία.
 «Η Υεμένη εξελίσσεται σε κέντρο των τρομοκρατών» , υποστηρίζουν αμερικανοί Γερουσιαστές που επισκέφτηκαν πρόσφατα ΑΥΤΉ τη μουσουλμανική  χώρα. Μάλιστα κάποιοι χαρακτήρισαν την Υεμένη ως έδρα του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Η κυβέρνηση της Υεμένης είναι εξαιρετικά αδύναμη, καθώς αντιμετωπίζει μια ένοπλη εξέγερση στο Βορρά και ένα αποσχιστικό κίνημα στο Νότο.
Η Υεμένη αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια καταφύγιο διάφορων «τζιχαντιστών». Να υπενθυμίσουμε ότι, το λιμάνι Aden της Υεμένης ήταν εκεί όπου η al-Qaeda είχε επιτεθεί σε αμερικανικό αντιτορπιλικό  τον Οκτώβριο του 2000, με αποτέλεσμα το θάνατο 17 Αμερικανών ναυτών.

                ***********************
Υπάρχουν έντονες επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα της αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν.
 Σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανό αξιωματούχο, «οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που "δουλεύουν" στο εσωτερικό του Αφγανιστάν αγνοούν την τοπική πραγματικότητα, χαρακτηρίζονται ακόμα και από...έλλειψη επαγγελματικής περιέργειας, τόσης ώστε να συλλέγουν πληροφορίες μόνον στα καφενεία χωρίς να κάνουν κάποια βαθύτερη έρευνα» . Αυτές οι απόψεις  συνιστούν το ΒΑΡΎ "κατηγορώ" του  αμερικανού  αξιωματούχου για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Και συγκεκριμένα, τις διαπιστώσεις αυτές τις έκανε ο στρατηγός Μάϊκλ Φλυν, που είναι ο επικεφαλής της στρατιωτικής αντικατασκοπίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, και περιέχονται σε απόρρητη έκθεσή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.
Δυστυχώς τίποτα δεν πάει καλά για τους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τις Κυβερνήσεις των Κρατών που μετέχουν με στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, μεταξύ αυτών είναι φυσικά και η Ελλάδα.

Σχόλια

  1. ο αρμοδιος Υπουργος δηλωσε οτι η Αθηνα ειναι μια ασφαλής πολη(εδω γελαμε). Να ειναι ολοι σιγουροι οτι αυτος που τα λεει αυτα ο ιδιος δεν ειναι σοβαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΑΡΑ ΕΝΑΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ .

    MIXAΛΙΙΗΗ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία βόμβα ήταν αυτή.Προγραμματισμένη για να παίξει στα δελτία των Οκτώ.
    Πάντα οι βρώμικες δουλειές των Αμερικάνων διακρίνονταν για το συμβολισμό και το timing τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα