Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Συνέντευξη τύπου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Κατά τρόπο οργανωμένο και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, θα δραστηριοποιούνται ειδικά τμήματα των Ενόπλων μας δυνάμεων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων πολιτικής προστασίας.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσιάστηκε το επιτελικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», που περιλαμβάνει μια δέσμη δυνάμεων, ειδικά εκπαιδευμένων, που θα χρησιμοποιούνται για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, όταν απειλούνται από φυσικές καταστροφές όπως, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, ενώ έχει συγκροτηθεί και μια υγειονομική μονάδα για έκτακτες περιπτώσεις.
Ειδικά, για τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, είναι σε ετοιμότητα 40 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν τη διάθεση μέχρι και 8 χιλιάδων στρατιωτικού προσωπικού, για να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για την επίγεια δασοπυρόσβεση.Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι είμαστε καλοπροαίρετοι, είμαστε δημιουργικοί, δεν είμαστε όμως και αφελείς. Ωστόσο, διευκρίνισε, υπάρχει μια ελεγχόμενη αισιοδοξία, για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στην συνέντευξη τύπου ο ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμη και στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, επισημαίνοντας ότι, τα όσα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Εργασίας, δεν αφορούν τους στρατιωτικούς. Στο βάθος του χρόνου θα υπάρξουν ρυθμίσεις , που θα αντιμετωπίζουν σημερινά συνταξιοδοτικά προβλήματα, αλλά αυτό θα γίνει σε συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που ψηφίστηκε η αυτοτελής φορολόγησή του, ο ΥΠΕΘΑ είπε ότι, υπάρχουν τρόποι οικονομικής αποκατάστασης των στελεχών υψηλής επικινδυνότητας.

Ο αν.ΥΠΕΘΑ Π. Μπεγλίτης ανακοινώσε ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 244 ατόμων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ενώ στο ΥΠΕΘΑ θα μεταταγούν και 350 υπάλληλοι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των απόρρητων δαπανών του ΥΠΕΘΑ, διότι όπως υποστήριξε χρησιμοποιούνται για καθαρά Εθνικούς λόγους.

*******
Ο ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλος αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , είπε ότι, δεν θα πρέπει να έχουμε διάθεση αυτό-υποτίμησης, δεν θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε, η χώρα έχει δυνατότητες και πολλά καταστροφικά, που τώρα λέγονται και γράφονται, απλά δεν πρόκειται να συμβούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου