Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Tο μέλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι ευοίωνο, αφού απειλείται η συνοχή της και η αξιοπιστία της.


Έχει ενδιαφέρον, η περιγραφή της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που μετά το ελληνικό αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, επισημαίνει ότι. «Μόνο μια ελπίδα υπάρχει για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος: η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αλλά καθώς ενεργοποιείται το πακέτο βοήθειας, η αλληλεγγύη αυτή απειλείται για άλλη μια φορά από την κακοφωνία. Ως συνήθως, η Γερμανία σέρνει τα πόδια της», γράφει η Le Monde.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι Γερμανοί συντηρητικοί , που σε δηλώσεις τους στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, υποστηρίζουν ότι, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά τώρα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας, εξελίσσεται σε πεδίο αντιπαράθεσης των δύο ισχυρών πόλων της Ε.Ε., της Γερμανίας με την Γαλλία.
Εφόσον στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. που είναι η ευρωζώνη, δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για την αντιμετώπιση, με πολιτικούς όρους, μιας οικονομικής κρίσης. Και ακόμη, εφόσον αποδεικνύεται ότι είναι μύθος η κοινοτική αλληλεγγύη, τότε, το μέλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι ευοίωνο, αφού απειλείται η συνοχή της και η αξιοπιστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου