Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Συγκρούσεις Τουρκικής στρατοχωροφυλακής με Κούρδους αντάρτες του P.K.K.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας» (HPG) (Σ.Σ. Πρόκειται για την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης του «ΡΚΚ»), κατά τη διάρκεια της επίθεσης (19/06/10) στην Επαρχία Semdinli, του Νομού Hakkari (ΣΧΕΤ.: Δελτίο Περιβάλλον Ασφάλειας - Απειλές, 21/06/2010, ΚΕΠΗΜΕ/ΕΥΠ/Δ’ΔΝΣΗ), μέλη των «HPG» άρπαξαν 3 αυτόματα όπλα, τύπου «MG3», 3 όπλα, τύπου «HK-33, 2 θερμικές κάμερες και διόπτρες νυχτερινή οράσεως και κατέστρεψαν 2 όπλα, τύπου «Α6», 1 τηλεπικοινωνιακό μηχάνημα, πολλά προσωπικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό πρώτης ανάγκης. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις βολών από την Επαρχία Cukurca, του Νομού Hakkari, κατά των στρατοπέδων της οργάνωσης του «ΡΚΚ» στο Β. Ιράκ.
(TARAF - STAR - ZAMAN, 21/06/10)

- Ταυτόχρονες ένοπλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ (21/06/10) από μέλη της οργάνωσης του «ΡΚΚ» στα φυλάκια της Στρατοχωροφυλακής των χωριών Çatakköprü και Bağdere, της Επαρχίας Silvan, του Νομού Diyarbakır (Σ.Σ. Σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόνο στο χωριό Bağdere), με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, όπου σκοτώθηκαν 1 στρατιώτης και 5 μέλη του «ΡΚΚ» και τραυματίστηκαν 1 υπαξιωματικός, 1 στρατιώτης και 3 πολίτες.
(CUMHURIYET - CNN TURK - MILLIYET - HURRIYET - NTV - TRT - YENI SAFAK – Ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, 22/06/10) -

- Σε συμπλοκή (22/06/10) στην Επαρχία Kelkit, του Νομού Gumushane, σκοτώθηκαν 3 μέλη διαμελιστικής «τρομοκρατικής» οργάνωσης και συνελήφθη άλλο 1, ενώ κατασχέθηκαν 2 όπλα τύπου «Μ-16» και 1 περίστροφο. Οι συμπλοκές στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη.
(Ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, 22/06/10) -

- Επιχειρήσεις διεξάγουν οι Δυνάμεις Ασφαλείας στους πρόποδες των Όρων Kupeli και Cirav, προκειμένου να εξαρθρώσουν ομάδα τρομοκρατών. Στις περιοχές μεταφέρθηκαν, με Ε/Π, Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ οι επιχειρήσεις υποστηρίζονται και από αέρος. Το κουρδικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο αναφέρει, επιπροσθέτως, ότι πολλές περιοχές βομβαρδίστηκαν από Ε/Π, ενώ στην περιοχή μεταφέρθηκαν Ειδικές Ομάδες της Στρατοχωροφυλακής και πολιτοφύλακες.
(TRT - OBJEKTIF HABER - FIRAT, 22/06/10) -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου