Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


  Επίθεση κατά τη διάρκεια προσγείωσης Ε/Π στην Επαρχία Pulumur, του Νομού Tunceli (Ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ - MILLIYET -CUMHURIYET - HURRIYET - FIRAT, 30/06/10)

Στην περιοχή Kirmizikopru, της Επαρχίας Pulumur, του Νομού Tunceli, ομάδα μελών διαμελιστικής «τρομοκρατικής» οργάνωσης άνοιξε πυρ (28/06/10) κατά των Δυνάμεων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 1 στρατιώτης.
Σημειώνεται ότι τουρκικές ε/φ, σχετικά με το παραπάνω, αναφέρουν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ, με μακρύκαννα όπλα, κατά τη διάρκεια προσγείωσης Ε/Π, τύπου «SIKORSKY», στο Φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής της εν λόγω περιοχής. Κατόπιν αυτού, στην περιοχή ξεκίνησαν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Σε δημοσίευμα του κουρδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «FIRAT», επιβεβαιώνεται η επίθεση κατά του Ε/Π και αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις «Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας» (HPG) (Σ.Σ Πρόκειται για την ένοπλη πτέρυγα του «ΡΚΚ»), ο τουρκικός Στρατός σημείωσε πολλές απώλειες, ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι «HPG» αναφέρουν ότι ο τουρκικός Στρατός και οι Δυνάμεις Ασφαλείας κατέσχεσαν οχήματα που ανήκουν σε Κούρδους καθώς και ότι τοποθετούν μηχανήματα υποκλοπών στα οχήματα που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά στρατιωτών και οπλισμό.
Επίσης, αναφέρουν ότι σε οχήματα κατοίκων ΝΑ Νομών της χώρας καθώς και σε ηλεκτρικές συσκευές, που διένειμε το «ΑΚΡ» υπό τη μορφή βοήθειας, (ΣΣ Διένειμε, προεκλογικά, μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές), τοποθετούνται μηχανήματα λήψεων. Οι «HPG» αναφέρουν ότι σκοπός αυτού είναι ο έλεγχος των κατοίκων.

> ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

-   Έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ράγες τρένου σημειώθηκε (29/06/10) κοντά στην Επαρχία Duzici, του Νομού Osmaniye, κατά τη διάρκεια διέλευσης αμαξοστοιχίας, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν θύματα. Ο Νομάρχης Osmaniye, C. CERRAH, ανέφερε ότι, μετά το παραπάνω γεγονός, σταμάτησαν να εκτελούνται όλα τα δρομολόγια αμαξοστοιχιών μεταξύ των Νομών Malatya και Αδάνων (Adana) και ότι θα ξεκινήσουν, εκ νέου, αφότου επισκευαστούν οι ράγες. Οι Αρχές εικάζουν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από μέλη της οργάνωσης του «ΡΚΚ». Κατόπιν τούτου, στην περιοχή ξεκίνησε επιχείρηση κατά της οργάνωσης.
(CUMHURIYET - NTV - HURRIYET - SABAH, 30/06/10) -

-   Μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε (28/06/10) στην Επαρχία Sebinkarahisar, του Νομού Κερασούντος (Giresun) (ΣΧΕΤ.: Δελτίο Περιβάλλον Ασφάλειας - Απειλές, 29/06/2010, ΚΕΠΗΜΕ/ΕΥΠ/Δ'ΔΝΣΗ), κατασχέθηκαν 1 όπλο τύπου «Καλάσνικοφ», 5 γεμιστήρες, 150 φυσίγγια, 3 χειροβομβίδες, 50 πυροκροτητές και καλώδιο, σύστημα ασύρματης επικοινωνίας καθώς και ποσότητα 1.5 κιλού πλαστικής εκρηκτικής ύλης τύπου «A4/CA» (Ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, 30/06/10) - (Σ.Β.)
-  Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι ΤΕΔ κατά της οργάνωσης του «ΡΚΚ», μεταφέρθηκαν στο Όρος Cudi, στρατιώτες και οχήματα που ανήκουν στην 172η Δκση Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, στην Επαρχία Silopi, του Νομού Sirnak.
(ZAMAN, 30/06/10) -

-  Η Δνση Ασφαλείας Μυρσίνης (Mersin) αύξησε τα μέτρα ασφάλειας στο Νομό, εξαιτίας των τρομοκρατικών επεισοδίων, που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Η Αστυνομία έχει χωρίσει το Νομό σε 6 τμήματα και ο αριθμός των Αστυνομικών που έχουν τοποθετηθεί σ' αυτά, διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες. Εμπορικά Κέντρα, σχολεία και κατοικίες φυλάσσονται από ένοπλο προσωπικό, ενώ σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί Τ/Θ οχήματα «Shortland».
(CUMHURIYET - RADIKAL, 30/06/10)

-  Σε δημοσίευμα του κουρδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «FIRAT», αναφέρεται ότι απαγορεύτηκε η έξοδος, για 2 ημέρες, 40 πολιτοφυλάκων από τα χωριά τους, όταν αυτοί αρνήθηκαν να φυλάξουν σκοπιά, στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής του χωριού Oguldami, της Επαρχίας Gurpinar, του Νομού Van. Οι πολιτοφύλακες ανέφεραν ότι, σε περίπτωση που συνεχιστεί η απαγόρευση, θα εγκαταλείψουν τα όπλα.
(FIRAT, 30/06/10)
-  Το 10ο Κακουργιοδικείο Κων/πολης αποφάσισε την προφυλάκιση των GULABI YILMAZ, SERKAN GUNGOR και ALI DOGAN, με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωσης «MKP» καθώς και του HASAN OZEL, με την
κατηγορία ότι παρείχε βοήθεια στην οργάνωση. Επίσης, ακόμη 2 άτομα που βοήθησαν τους προαναφερόμενους να διαφύγουν στο εξωτερικό αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι εμπλέκονται σε ενέργειες, μεταξύ του 1999-2000, στο Νομό Tunceli, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 7 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 9. (SABAH, 30/06/10) -

-  Άγνωστοι επιτέθηκαν (29/06/10) με βόμβές ήχου, ταυτόχρονα, σε 3 διαφορετικά σημεία της περιοχής Esenyurt, της Κων/πολης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές σε κτίρια της περιοχής.
(CNN TURK, 30/06/10)

-     Επίθεση με βόμβα «μολότοφ» πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά υποκαταστήματος Τράπεζας (29/06/10) στην πόλη Sanliurfa.
(FIRAT, 30/06/10) -

-     Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε ύποπτη τσάντα που εντοπίσθηκε σε πλατεία της Επαρχίας Konak, του Νομού Σμύρνης.
(STAR, 30/06/10) -

-  Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα (29/06/10) για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστήριο Kadikoy, της Κων/πολης, αφού κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε δεν εντοπίσθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. (CUMHURIYET - NTV, 29/06/10) - (Σ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου