Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,
Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών Στρατού καταγγέλλει έντονα το απαράδεκτα, ειρωνικό , αλαζονικό , απαξιωτικό και εκδικητικό ύφος  το οποίο ο αναπληρωτής  υπουργός εθνικής άμυνας κ. Μπεγλίτης χρησιμοποίησε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  μιλώντας σήμερα (7/7) στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» με θέμα το ασφαλιστικό των « ενστόλων».
Φαίνεται ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει ενοχληθεί από την καθολική εκτίμηση με την οποία ο ελληνικός λαός περιβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις σε αντίθεση με τους πολιτικούς.
 Aποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπουργός σε υπουργείο στο οποίο οι εργαζόμενοι μόνο προβλήματα δεν δημιουργούν και συνειδητοποιημένα εκτελούν τις υποχρεώσεις τους και του επιλύουν όλα τα θέματα, να μην έχει ακόμη, μετά από 9 μήνες υπουργίας, αισθανθεί σε τι υπουργείο ανήκει, και με ποίου είδους προσφορά προσωπικό έχει να κάνει όταν μόνο απαξιωτικά αναφέρεται για το προσωπικό που προΐσταται χωρίς να αναγνωρίζει κανενός είδους προσφορά . Ξέχασε αυτά που έλεγε ο ίδιος και  σύντροφοί του πριν μερικούς μήνες  ως αντιπολίτευση. Τι έχει να πει για την προσφορά των 9-10 ετών υπηρεσιών που επιβαρύνεται το κάθε στέλεχος , τις 13-20 μεταθέσεις τις οποίες υφίσταται, τις συνθήκες διαβίωσης που ζει αυτός και η οικογένειά του σε συνδυασμό με την οικονομική του δυσπραγία και άλλα πολλά.
Διαπιστώνεται ότι ο κ. Υπουργός  στερείται του ψυχικού σθένους να πει ένα καλό λόγο για προσωπικό του οποίου προΐσταται. Να του πει κάποιος ειδικός τι θα πει ηθικό, τι λέγουν οι άλλοι υπουργοί για το προσωπικό των υπουργείων τους αλλά και τη ρήση του λαού «ο λόγος σου με χόρτασε και ψωμί σου φάτω» .
 Μετά λοιπόν τις σημερινές δηλώσεις, φάνηκε ξεκάθαρα η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ το κύρος και την αξιοπρέπεια των οποίων έπρεπε να προασπίζεται. Από έναν τέτοιο πολιτικό προϊστάμενο τα ε.ε και ε.α στελέχη δεν έχουν παρά να αναμένουν την παραπέρα απαξίωση του ρόλου και της αποστολής των ΕΔ.
Καλούμε  τον κ. υπουργό άμυνας να λάβει θέση για την αποκατάσταση της θηγείσας  αξιοπρέπειας ΟΛΩΝ των Στελεχών.
                                                                           Αθήνα ,7 Ιουλίου 2010

                                                       Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών 

1 σχόλιο:

 1. TO YΠEΞ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ!

  Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας ΥΠΕΞ : Διαπίστευση Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης και Ιστολογίων
  Πατήστε εδώ


  http://www.mfa.gr/softlib/blogs_gr.pdf

  http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TDScC8j6BvI/AAAAAAABBb0/3zW2ieLzRG8/s1600/Screen+shot+2010-07-07+at+5.40.50+PM.png

  ΑπάντησηΔιαγραφή