Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

ο ΥΠΕΘΑ Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ενημερώνει τη Βουλή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News της περασμένης Κυριακής και δηλώσεις και ερωτήσεις του Πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη και του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη, ενημέρωσε σήμερα, με δική του πρωτοβουλία, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών που λειτουργεί στους κόλπους της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Αντικείμενο της ενημέρωσης ήταν:
α. τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζουν τα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 HEL και
β. τα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών F-16 BLOCK 52+ καθώς και την αναβάθμιση των συστημάτων αυτοπροστασίας των αεροσκαφών F-16 BLOCK 30 και BLOCK 50.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε διεξοδικά την Επιτροπή για τα προβλήματα και τις μεθόδους που εφαρμόζει τώρα το ΥΠΕΘΑ ώστε να αξιοποιούνται, με όσο γίνεται πληρέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, τα οπλικά αυτά συστήματα τα οποία έχουν μείζονα σημασία για τις ΕΔ και τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας.

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή για την πορεία προετοιμασίας της έκθεσης αμυντικού εξοπλισμού Defensys, που διοργανώνεται από τον επίσημο κρατικό εκθεσιακό φορέα (ΔΕΘ), υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ τον ερχόμενο Οκτώβριο (28-31.10.2010) με αφορμή δημοσιεύματα του zougla.gr και της εφημερίδας VETO, που επιχείρησαν να  σπιλώσουν την προσπάθεια αυτή, που γίνεται στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος μετά και από την εξέλιξη που είχε σημειωθεί στο χώρο αντίστοιχων ιδιωτικών εκθεσιακών δραστηριοτήτων στο παρελθόν.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλό επίπεδο και σε συναινετικό πνεύμα και εδόθησαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση μετείχε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Φράγκος Φραγκούλης, ο Αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος καθώς και όλοι οι αρμόδιοι επιτελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου