Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη τύπου ΥΠΕΘΑ Β.Βενιζέλου για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού



Ευ. Βενιζέλος:  Λοιπόν να θεωρήσω ότι κλείσαμε τον κύκλο DEFENSYS; Πάμε στα υπόλοιπα θέματα, να σας κάνω μια ανακοίνωση  μόνο αν μου επιτρέπετε:  Επειδή δέχτηκα διάφορες ερωτήσεις για την ιστορία του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, θέλω να σας ανακοινώσω ότι μετά από βεβαίως σύντονες προσπάθειες που κάναμε με τον κ. Μπεγλίτη, το Υπουργείο Οικονομικών  έχει εγκρίνει την αποδέσμευση  των σχετικών κονδυλίων, υπάρχει δυστυχώς  ένα τεχνικό πρόβλημα, ότι τις τελευταίες μέρες ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Σαχινίδης δε μπορεί να πάει στο γραφείο του να υπογράψει το έγγραφο διότι το κτήριο τελεί υπό κατάληψη. Μόλις  επιτευχθεί η φυσική πράξη της υπογραφής, θα καταβληθούν και τα χρήματα στους δικαιούχους.
Δ. Βερύκιος: Δηλαδή οι εργαζόμενοι φταίνε κ. Υπουργέ;
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν ξέρω, δεν είπα ότι φταίει κάποιος. Δεν ξέρω ποιοι έχουν καταλάβει, για να είμαι ειλικρινής, το Γενικό Λογιστήριο. Ξέρετε μήπως; 
Τ. Γκουριώτης: Είναι  προφανώς οι εργαζόμενοι κ. Υπουργέ.
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Λογιστηρίου.
Χ. Καπούτσης: Αποκλείεται να είναι εργαζόμενοι κ. Υπουργέ.  Άνεργοι πρέπει να είναι κ. Υπουργέ.
Ευ. Βενιζέλος:  Μπορεί, δεν ξέρω. Δεν εξετάζω το θέμα αυτό τώρα.
Τ. Γκουριώτης: Είναι η οργή του ανέργου, η οργή του στομαχιού, της πείνας.
Ευ. Βενιζέλος:  Θα μιλήσουμε γι’ αυτά. Τώρα εγώ μιλάω για ένα τεχνικό ζήτημα. Δεν επεκτάθηκα σ’ αυτό.
Α. Μπάφας: Κύριε Υπουργέ, λύνεται το θέμα οριστικά με τα μερίσματα; Ή μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο;
Ευ. Βενιζέλος:  Με συγχωρείτε, λύνεται το θέμα και γι’ αυτό το τρίμηνο
Α. Μπάφας: Α, όχι οριστικά.
Ευ. Βενιζέλος:  Θα σας απαντήσω ευθέως: Τώρα νομοθετούμε το νέο συνταξιοδοτικό πλαίσιο και για τους στρατιωτικούς και λύνουμε το θέμα της κύριας σύνταξής τους, τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε με εντατικό ρυθμό, το ζήτημα των Επικουρικών Ταμείων, των Μετοχικών Ταμείων, ώστε να επιβάλλουμε, να βρούμε, να συζητήσουμε και τελικά να ψηφίσουμε, την οριστική ρύθμιση για τα Μετοχικά Ταμεία.
Θα είμαστε σε σχετικά σύντομο χρόνο έτοιμοι σε συνεργασία με του Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εργασίας, να σας ενημερώσουμε για τα θέματα αυτά. Γιατί εκεί στο θέμα των Επικουρικών, έχει λόγο και το Υπουργείο Εργασίας.
Α. Μπάφας: Κύριε Υπουργέ, τι θα ψηφίσετε για τα Μετοχικά Ταμεία, τι προβλέπει η ρύθμιση;
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν προβλέπει τίποτα η ρύθμιση ακόμα. Είχαμε συμφωνήσει με την πλευρά των αστυνομικών υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους να ετοιμάσουν και αυτοί μια αναλογιστική μελέτη με δική τους πρωτοβάθμιο, περιμένουμε και τη δική τους προσέγγιση και συζητώντας με όλους τους ενδιαφερομένους και φυσικά με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, θα διαμορφώσουμε την καλύτερη λύση, την καλύτερη για τους ασφαλισμένους λύση σε σχέση με τα Μετοχικά Ταμεία.
Α. Μπάφας: Μια πρόταση, μια σκέψη αρχική που υπήρχε στο Υπουργείο να γίνεται ένα ενιαίο Ταμείο των τριών κλάδων…
Ευ. Βενιζέλος:  Αυτή η πρόταση προέρχεται από την αναλογιστική εταιρεία η οποία μελέτησε και συνεκτίμησε τις επιμέρους αναλογιστικές μελέτες των τριών Μετοχικών Ταμείων, αλλά αυτή είναι μια τεχνοκρατική προσέγγιση η οποία υπάρχει στο φάκελο, είναι ένα στοιχείο το οποίο φυσικά θα ληφθεί και αυτό υπ' όψιν. Δεν έχουμε όμως καταλήξει σε πολιτικές αποφάσεις και σε νομοθετικές ρυθμίσεις.
Γ. Κοκκινίδης: Αν θυμάμαι καλά ήταν δική σας η πρόταση να ενοποιηθούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ευ. Βενιζέλος:  Όχι, δεν ήταν δική μου πρόταση γιατί δε μπορούσα να έχω τέτοια πρόταση χωρίς να έχω μελετήσει το θέμα. Προφανώς σας έχει μείνει η παρουσίαση της συνθετικής αναλογιστικής μελέτης. Εγώ συζήτησα και με τους Αστυνομικούς προ μηνών και μείναμε σύμφωνοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία. Και αυτό θα γίνει τώρα. 

Σχόλια

  1. Ο κύριος Υπουργός βασικά δεν ενδιαφέρεται για τους στρατιωτικούς (συνταξιούχους). Για παράδειγμα δεν φαίνεται να γνωρίζει ή να τον απασχολεί το γεγονός ότι η χορήγηση του βοηθήματος επαγγελματικής αυτοτέλειας των τέκνων καθυστερεί υπερ τα δυο έτη. Ειδικά το θέμα του βοηθήματος τέκνων είναι εσωτερικό θέμα του ΜΤΣ και του ΥΕΘΑ και όχι του κ. Λοβέρδου. Είναι ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. Δεν υπάρχει άλλο Ταμείο που να καθυστερεί με το έτσι θέλω, (ΑΠΑΞΙΟΥΝ να μας στείλουν έστω μια εγκύκλιο για να μας ενημερώσουν), την χορήγηση του βοηθήματος τέκνων.
    το ΜΤΣ Δεν περιμένω ότι τα παιδιά μας θα περιμένουν να λύσει το θέμα όλων των Επικουρικών ο κ. Λοβέρδος για

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα