Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Άλλαξε ρότα το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Εδώ και λίγη ώρα έχει σημειωθεί μια θετική εξέλιξη.
 Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «ΤΣΕΣΜΕ» έχει αλλάξει ρότα , έχει απομακρυνθεί από την περιοχή της Σαμοθράκης και κατευθύνεται προς την  νήσο Ίμβρο.
Νωρίς σήμερα το πρωί το «ΤΣΕΣΜΕ» είχε επανέλθει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Θράκης  και της Σαμοθράκης και έκανε έρευνες  επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα για αρκετή ώρα κινείτο προκλητικά σε απόσταση 6ν.μ. από τις ακτές της Σαμοθράκης.
Σήμερα, δεν υπήρξε κάποια πολιτική η διπλωματική αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση. Τελικά δεν ενημερώθηκαν οι ξένοι  πρέσβεις στη χώρα μας,  όμως υποστήριζαν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε φυσικά  επιχειρήθηκε  να αποτραπεί η ερευνητική δραστηριότητα του τουρκικού σκάφους.
Η κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» του  Πολεμικού μας Ναυτικού, βρισκόταν συνεχώς δίπλα και επιτηρούσε το τουρκικό σκάφος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας , κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, δήλωσε, σχετικά με τη δραστηριότητα του τουρκικού πλοίου στο Βόρειο Αιγαίο, ότι, «αυτό που θα πρέπει  να συγκρατήσουμε, είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Ανεξάρτητα από τους τουρκικούς ισχυρισμούς και τις ενδείξεις ότι δεν πραγματοποιούνται σεισμογραφικές έρευνες, η Τουρκία όφειλε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ και  πρόσθεσε: «Αν η Τουρκία επιθυμεί μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της,  τότε θα πρέπει να το αποδείξει με πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου