Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ - PKK/ OM. KARAYILAN προτείνει στην Άγκυρα εκεχειρία υπό όρους (AFP,
 21/07/10)

Ο M. KARAYILAN, ανώτατο ηγετικό στέλεχος του «ΡΚΚ», σε συνέντευξή του στο βρετανικό Τ/Σ «BBC», η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
-           Ενδέχεται να διατάξω τους άνδρες μου, να παραδώσουν τα όπλα, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, αν η Τουρκία δεχθεί εκεχειρία, καθώς και ορισμένες εκ των διεκδικήσεων της Οργάνωσης.
-           Αν το Κουρδικό επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο, μέσω διαλόγου, τότε θα καταθέσουμε τα όπλα.
- Αν όμως η τουρκική κυβέρνηση αρνηθεί, τότε οφείλουμε να κηρύξουμε την ανεξαρτησία του ΝΑ τμήματος της Τουρκίας, όπου δραστηριοποιείται το «ΡΚΚ».
Σημειώνεται  ότι,  μη  κατονομαζόμενος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος απορρίπτει οποιοδήποτε διάλογο με το «ΡΚΚ», δήλωσε στο «BBC» ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει δηλώσεις, στις οποίες προβαίνουν τρομοκράτες.

S Συμπλοκή των Δυνάμεων Ασφαλείας με μέλη της οργάνωσης «ΡΚΚ», στην Επαρχία Cukurca του Νομού Hakkari (Ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ - CNN TURK - RADIKAL - NTV - FIRAT - SABAH, 21/07/10)

Μέλη της οργάνωσης του «ΡΚΚ» επιτέθηκαν, τις βραδινές ώρες της 20/07/10, κατά στρατιωτικής Μονάδας, που προερχόταν από το Νομό Kayseri και στρατοπέδευε στο χωριό Kavusak στην Επαρχία Cukurca του Νομού Hakkari.
Από τις συμπλοκές που ακολούθησαν, έχασαν τη ζωή τους ένας Υπολοχαγός, 4 ειδικευμένοι Λοχίες και ένας στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 9 στρατιώτες.
Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως επιθετικά Ε/Π, μη επανδρωμένα α/φη, καθώς και επίγειες Δυνάμεις, που διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση των «Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας» (HPG) (Σ.Σ. Πρόκειται για την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης του «ΡΚΚ»), που δημοσιεύεται στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «FIRAT», αναφέρεται ότι στην ανωτέρω επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη των «HPG», σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 στρατιώτες, και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, καταστράφηκε βαρύς οπλισμός και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου