Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις ΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ΛάρνακαςΕίναι ιδιαίτερη χαρά και νιώθω ιδιαιτέρως συγκινημένος που επισκέπτομαι σήμερα την Κύπρο.

Είναι η πρώτη μου επίσκεψη μετά την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων και για μένα είναι αυτονόητη πράξη να επισκεφτώ την Κύπρο.

Είναι μια επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποσκοπεί στο να δώσουμε το μήνυμα προς όλους, στον κυπριακό ελληνισμό αλλά και προς κάθε τρίτο ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Το είπαμε από την αρχή και το εννοούμε και πιστεύουμε ότι το έχουμε αποδείξει τους τελευταίους μήνες με πράξεις και όχι μόνο με λόγια, ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στον κυπριακό λαό.

Η έλευσή μου σήμερα φέρνει και άλλο ένα μήνυμα: το μήνυμα ενότητας, το μήνυμα συνεργασίας, συντονισμού, απαραίτητα όλα αυτά για να πετύχουμε το στόχο μας.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με μια προσωπική αναφορά. Γεννήθηκα στην Κύπρο, στη Λευκωσία. Παιδί πέντε χρονών έζησα κι εγώ την τραγωδία της εισβολής. Η Κύπρος είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι κατά τη θητεία μου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια προσωπικά, αλλά και με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μου και όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, για να πετύχουμε επιτέλους την εξεύρεση λύσης για το Κυπριακό. Να ενώσουμε πάλι την Κύπρο μας προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων της. Να πέσει επιτέλους το τελευταίο τοίχος της Ευρώπης.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου