Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Δεν αμφισβητεί το Καστελόριζο ο Νταβούτουγλου“Το Καστελόριζο φυσικά είναι ένα ελληνικό νησί.  Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του καθεστώτος που ισχύει για το Καστελόριζο.”, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον έλληνα ομόλογό του, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας  ΑΧΜΈΤΑ ΝΤΑβΟΎΤΟΓΛΟΥ , που  πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη  στη χώρας μας.
Επίσης για το επίπεδο του ελληνοτουρκικό διαλόγου, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας  είπε ότι συζητούμε ΟΛΑ τα θέματα με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και αναγνωρίζουμε την ύπαρξη προβλημάτων. “Έχουμε δρασκελίσει το κατώφλι του ψυχολογικού αρνητισμού, έχουμε αλλάξει σελίδα”, επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούντογλου.
Σχετικά με την επίσκεψή του αύριο στη Θράκη και κατόπιν στην Καβάλα, γενέτειρα του ιδρυτή της σύγχρονης Αιγύπτου Μοχάμεντ Άλι, και στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για επίσκεψη πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως αυτή που επιθυμεί να πραγματοποιήσει του χρόνου στη Σπάρτη.
Ευχαρίστησε δε την Ελλάδα διότι συμφώνησε στο πλαίσιο της Ε.Ε. να αρθεί ο έλεγχος βίζας των Τούρκων πολιτών.
Από την πλευρά του  ο ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας δήλωσε ότι, «όραμά μας είναι Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρος, στο πλαίσιο της Ε.Ε., να προωθούν κοινά προβλήματα των λαών της περιοχής, για αυτό στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».  Ωστόσο επανέλαβε ο κ.Δρούτσας  ότι υπάρχουν  τουρκικές ενέργειες που δημιουργούν καχυποψία και προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.
Γενικά, το κλίμα της συνάντησης των   ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, ήταν πολύ καλό και διατυπώθηκαν εποικοδομητικές προτάσεις για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου