Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα σε προκλητικές δηλώσεις του Α.Νταβούτουγλου για την Κύπρο


Την άμεση απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Τούρκου ομολόγου για την Κύπρο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση των σχέσεων ΝΑΤΟ-ΕΕ στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας, ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν εκπροσωπούν το σύνολο της Κύπρου» και ότι «η Τουρκία δεν αναγνωρίζει να κάθεται επισήμως στο ίδιο τραπέζι», ενώ χαρακτήρισε «λάθος» την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε..
Αμεση ήταν η απάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ, ο οποίος αφού παρατήρησε ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, αυτό είναι γεγονός και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους».
Ο κ. Δρούτσας επικαλέστηκε και τη συζήτηση που διεξάγεται αυτό το διάστημα για το θέμα της Λιβύης και την ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να επισημάνει πως «είναι αυτονόητο το αίτημα για σεβασμό των αποφάσεων του Συμβουλίου σε όλα τα θέματα». Αυτές οι ίδιες οι αποφάσεις του Συμβουλίου απαντούν σε όσα υποστήριξε ο κ. Νταβούτογλου για το ποιος εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο σύνολό της, παρατήρησε ο υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας΄ ότι τα επιχειρήματα του κ. Νταβούτογλου δεν γίνονται αποδεκτά και πως δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε όξυνση της ρητορικής αντιπαράθεσης.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου, και άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αντέδρασαν στην παρέμβαση του κ. Νταβούτογλου.

2 σχόλια:

 1. http://isxys.blogspot.com/2011/04/blog-post_973.html

  ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ. ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ;;; ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ !!!
  Αγροτικές εκτάσεις του Δημοσίου συνολική έκτασης 4,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων θα παραχωρήσει σχεδόν δωρεάν η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης που πλήττει και την ελληνική περιφέρεια.Η γη θα παραχωρηθεί με συμβολικό ενοίκιο μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων 5 έως 15 ετών και δικαιούχοι είναι νέοι έως 30 ετών, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί. Η κυβέρνηση θα διαθέσει με συμβολικό ενοίκιο αγροτική γη που ανήκει στο Δημόσιο σε ακτήμονες, γεωργούς με μικρούς κλήρους, εποίκους (;;;) και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έτσι νέα διέξοδο στον αγροτικό κόσμο που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

  ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ.
  - ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑΣ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ.)

  - ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ (ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ" ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.)

  ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
  - ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ (ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ) ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://elkosmos.gr/

  Η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού αρνιόταν ελέγχους, την ώρα που εκρηκτικά έκαναν φτερά
  Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τη σύλληψη υπαξιωματικού (κελευστή) του ΠΝ, του Β.Κ., ο οποίος είχε υπεξαιρέσει μεγάλη ποσότητα υλικών υπονομεύσεως (εκρηκτικών) από πλοίο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο ανωτέρω τύπος, που εμπλέκεται με τρομοκρατική οργάνωση της άκρας αριστεράς, υπηρετούσε στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Πως φτάσαμε στην ανακάλυψη...
  Εδώ και ένα χρόνο, η Ναυτονομία είχε πληροφορίες για αφαίρεση υλικών από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Επί ένα χρόνο, προσπάθησε να εισέλθει δια της προβλεπόμενης διαδικασίας (με σχετικά έγγραφα στο ΓΕΝ), στο Ναύσταθμο. Στάθηκε αδύνατο, καθώς το ΓΕΝ αντιδρούσε και απαγόρευε γραπτώς, την είσοδο στα όργανα της τάξης, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Όλως τυχαίως, ο επικεφαλής του, Σούλης Μιχάλαρος, είναι συγγενής εξ αγχιστείας (μπατζανάκης) με τον Α/ΓΕΝ, Δ. Ελευσινιώτη. Μάλιστα, όταν η Ναυτονομία πήγε έξω από το Ναύσταθμο και προέβη σε ελέγχους, βγήκε έξω ο ίδιος ο διοικητής του Ναυστάθμου για να τους αποτρέψει. Φυσικά, η υπεξαίρεση υλικών, συνεχιζόταν... Το ΠΝ, με τη στάση του, βοηθούσε την «δουλειά» της άκρας αριστεράς. Απίστευτα πράγματα...

  Κολοτούμπα, αλλά... «διακριτικά»
  Όμως, τα πράγματα ζόρισαν, καθώς μπήκε στη μέση η Αντιτρομοκρατική της ΕΛΑΣ, που άρχισε να δυσφορεί για τα τεκταινόμενα. Στις 11 Απριλίου, η φυσική ηγεσία του ΓΕΝ ζήτησε από τη Ναυτονομία τη σύλληψη του κελευστή! Για κάποιο παράξενο λόγο, δεν συντάχθηκε έκθεση σύλληψης, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Κάποιοι στο ΓΕΝ, κάτι ήθελαν να κρύψουν. Ως συνήθως. Ο ύποπτος, παραδόθηκε από την ομάδα Μεταγωγών της Ναυτονομίας στην Αντιτρομοκρατική, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, σε αστυνόμο Β' της ΕΛΑΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, δεδομένου ότι είναι ένστολος και δεν του είχε απαγγελθεί κατηγορία από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Σημειωτέον, ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει δικαίωμα να τον ανακρίνει, εφόσον είναι ένστολος. Όλα έγιναν με τρόπο που παραβιάζει βάναυσα τη νομιμότητα και πολύ αμφιβάλουμε αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ενήμερος... Αλλά, επί ΠΑΣΟΚ η νομιμότητα είναι κάτι «σχετικό»...

  Το ΠΝ δοκιμάζεται...
  Επί ένα χρόνο, ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ παρεμπόδιζαν τον έλεγχο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας από τη Ναυτονομία, απαντώντας αρνητικά στα απανωτά αιτήματά της. Το τι μπορεί αυτό να κόστισε στην κοινωνία και στην ασφάλειά της, ας το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Αλλά και μετά, έγινε απόπειρα κουκουλώματος. Όσο για τους αξιωματικούς του Ναυτικού, αυτοί απλά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή