Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

880 εκατομμύρια ευρώ για τα νέα υποβρύχια , τα πετάξαμε στη θάλασσα!!Στον «αέρα»  η ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού . Η Γερμανική εταιρεία HDW κατήγγειλε τη σύμβαση με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά του Ισκαντάρ Σάφα.
Η καταγγελία δεν αφορά την σύμβαση που υπεγράφη σε εκτέλεση του ν. 3885/2010 μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΕΝΑΕ, της HDW και της Abu Dhabi Mar, αλλά την περαιτέρω σύμβαση που συνδέει τον ανάδοχο (ΕΝΑΕ) με τον κύριο υποκατασκευαστή (HDW) και όχι το Πρόγραμμα «Αρχιμήδης» αλλά μόνο το Πρόγραμμα «Ποσειδών» που αρχικώς προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό τριών παλαιών υποβρυχίων Τύπου 209 και, μετά την τροποποίησή του, την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου «Ωκεανός» Τύπου 209 και την κατασκευή δύο υποβρυχίων Τύπου 214.
 Η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται με πράξεις ή παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου, αλλά οφείλεται σε σοβαρές διαφωνίες που έχουν προκύψει μεταξύ της σημερινής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ (Privinvest Shipbuilding/Abu Dhabi Mar) και της Thyssen Krupp Marine Systems/HDW, όχι μόνον για τα ζητήματα που αφορούν τα ΕΝΑΕ και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και γενικότερα την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών στη Γερμανία.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου είναι πλήρως διασφαλισμένα με τον ν. 3885/2010 και η εξέλιξη αυτή δεν παρεμποδίζει την παραλαβή, σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, των τριών υποβρυχίων Τύπου 214 που βρίσκονται έτοιμα στα ΕΝΑΕ και έχουν περιέλθει ήδη κατά κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο χάρη στις ρυθμίσεις του ν. 3885/2010.
 Εξίσου διασφαλισμένα είναι τα ποσά που κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 3885/2010 που αφορούν την ολοκλήρωση της Σύμβασης «Αρχιμήδης» -και όχι της Σύμβασης «Ποσειδών»- καθώς και τα υλικά υποστήριξης των υποβρυχίων Τύπου 209 που διαθέτει ο ελληνικός στόλος.
Το κόστος του προγράμματος ήταν στα 880 εκατομμύρια ευρώ!

2 σχόλια:

 1. Συνεργεια των (ανθ-) « ελληνικών » αρχών στην παράνομη διακίνηση εποικιστων !!!

  Απίστευτη Αποκάλυψη!!

  Τη «συνενοχή» της ελληνικής κυβέρνησης στην παράνοµη διακίνηση µεταναστών κατήγγειλε σε Αµερικανούς υπάλληλος της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε µία συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006, σύµφωνα µε τηλεγράφηµα του Wikileaks. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα τεράστια ποσά «βρώµικου χρήµατος» από αυτές τις δραστηριότητες δροµολογούνται πίσω στο Πακιστάν για την ενίσχυση αυτονοµιστών, µουσουλµάνων εξτρεµιστών, ακόµα και τροµοκρατικών οργανώσεων.

  «Πακιστανοί µετανάστες είχαν πει στον υπάλληλο της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι πέρασαν στην Ελλάδα εντελώς ανενόχλητοι από τις συνοριακές αρχές ή ότι τους είχαν µεταφέρει ακόµη και µε ελληνικά στρατιωτικά οχήµατα. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύει ότι υπάρχει συνενοχή στις επιχειρήσεις λαθροµετανάστευσης από τις ελληνικές Αρχές επιβολής του νόµου», αναφέρεται στο τηλεγράφηµα που υπογράφει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσαρλς Ρις.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στο έγγραφο µε κωδικό 06Athens1652, ο πακιστανός διπλωµάτης υποστηρίζει ότι η πρεσβεία του παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση…

  ...
  http://udemand.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί: Ελλάδα και Ψυχοτρονικές Επιχειρήσεις

  Tριάντα μήνες μετά τα δραματικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που λειτούργησαν ως θρυαλλίδα δραματικών εξελίξεων στη χώρα, πολλά γεγονότα είναι δύσκολο να εξηγηθούν: Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας –παραδοχή δια χειλέων του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού – η μετατροπή της πρωτεύουσας σε ένα τεράστιο αστικό πεδίο μάχης, η σταδιακή ανάληψη του ελέγχου μεγάλου μέρους του κέντρου ολόκληρου της χώρας από εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, η έναρξη προγράμματος συστηματικού αφοπλισμού κλπ. Το παράδοξο: Όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν χωρίς καμία εσωτερική αντίδραση.

  Όταν κλάσμα αυτών που συμβαίνουν σήμερα, πριν από τον Δεκέμβριο του 2008 θα αρκούσαν για την πρόκληση μείζονος αναταραχής, σήμερα ένα ολόκληρο Έθνος μοιάζει «ναρκωμένο». Δεν αντιδρά ούτε στην απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας, ούτε στην απώλεια της δουλειάς του, ούτε στην απώλεια της περιουσίας του, ούτε στην απώλειά της ασφάλειάς του!

  Αυτή η «μη αντίδραση» έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση με αρκετά στοιχεία συνωμοσιολογίας αλλά χωρίς να δίνεται πειστική απάντηση στο πως έχουμε φτάσει μέχρι εδώ.

  Η παράδοση από την πολιτική ηγεσία της χώρας της εθνικής της κυριαρχίας στην «τρόικα» (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), φαίνεται να είναι μόνο η «βιτρίνα» αυτών που κρύβονται από πίσω, των πραγματικών δυνάμεων «κατοχής» της χώρας.

  Είναι σαφές ότι όλα αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν βασίζονται στην διαχείριση της κοινής γνώμης προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αλλά πώς το έχουν πετύχει αυτό; Πως έχουν κάνει τους πολίτες στην συντριπτικής του πλειοψηφία άβουλα όντα; Η όλη κατάσταση δείχνει ως ενα τεράστιο πεδίο εφαρμογής μεθόδων κυριαρχίας επί του απόλυτου στόχου μιας στρατιωτικής ψυχολογικής επιχείρησης: Της κυριαρχίας στο μυαλό και στην ψυχή του δυνητικού αντιπάλου.

  Στην ανάλυση που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός ξεχωριστού είδους πολέμου: Του ψυχοτρονικού πολέμου. Πρόκειται για μια ολόκληρη κατηγορίας ελάχιστα γνωστόν επιχειρήσεων και όπλων, τα οποία αναίμακτα επιτυγχάνουν διαχείριση μαζών και εκφυλιστικές λειτουργίες του εγκεφάλου σε ότι αφορά την βούληση για αντίσταση.

  Δεν λέμε ότι κάτι τέτοιο έχει εφαρμοστεί στη χώρα. Αλλά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να μοιάζει ότι συμβαίνει. Διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την αποκάλυψη των σύγχρονων αναίμακτων μεθόδων κατάλυσης της κυριαρχίας μιας χώρας.
  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19918&Itemid=52http://www.defencenet.gr/defence/index.php

  ΑπάντησηΔιαγραφή