Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Έκκληση Νετανιάχου προς ΕΕ: «Στηρίξτε την Ελλάδα»!


Έκκληση Νετανιάχου προς ΕΕ: «Στηρίξτε την Ελλάδα»!

Έκπληξη προκαλεί στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κύκλους η ευθεία παρέμβαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να στηριχτεί η Ελλάδα.
Η παρέμβαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και ήταν η δεύτερη μέσα σε δυο ημέρες. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», ο Νετανιάχου μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο Νετανιάχου μάλιστα δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την κρίση πολύ σύντομα και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ότι η οικονομία της θα οδηγηθεί εκ νέου στην ευημερία και πάλι!
Η παρέμβαση Νετανιάχου δεν εκπλήσσει βέβαια , το γεωστρατηγικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο, καθώς τα κοινά συμφέροντα είναι πολλαπλά.
Σε πρακτικό επίπεδο, να σημειωθεί ότι από τους 500.000 Ισραηλινούς που ταξίδευαν ετησίως στην Τουρκία για διακοπές, πλέον πηγαίνουν λιγότεροι από 50.000 με τους υπόλοιπους να έχουν τα ελληνικά νησιά ως έναν εκ των βασικότερων προορισμών τους.
Πηγές αναφέρουν ότι η προτίμηση των ισραηλινών πρακτορείων ταξιδίων για τη χώρα μας διαθέτει τις «ευλογίες» όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, ενώ όπως λέγεται χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες συνδρομής της ελληνικής οικονομίας, έμμεσης και άμεσης δεν περιορίζονται μόνο στον τουρισμό και πως θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα.
Τις προηγούμενες ημέρες και ο Χάρης Παμπούκης έκανε λόγο για «ενεργειακό άξονα» Ισραήλ – Κυπριακής Δημοκρατίας – Ελλάδας, δίνοντας την εντύπωση ότι η δυναμική έχει γίνει κατανοητή και από ελληνικής πλευράς.
Ακολουθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση όπου οι αγγλομαθείς μπορούν να διαβάσουν το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας, όπου ο Νετανιάχου αναφέρεται ως λομπίστας της Ελλάδας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου