Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Πεντάγωνο και ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ …. ΓΩΝΙΑ!!!!


·        Φαρσοκωμωδία : Οι απόστρατοι ίδρυσαν πολιτικό κόμμα. Δικαίωμα  τους και καλή επιτυχία στις εκλογές. Άλλωστε ανάλογα κόμματα έχουν ιδρύσει οι Έλληνες Κυνηγοί , οι Ψαράδες και ο Δημοσθένης Βεργής! Το όνομα του νέου πολιτικού κόμματος είναι «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας». Το νέο κόμμα , υποστηρίζουν οι ιδρυτές του, εμπνέεται από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο και την Επανάσταση στο Γουδή του 1909. Μακριά από μας η βέβηλη «σκέψη», ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και κατά περίπτωση ως φαρσοκωμωδία.  Η στήλη ψηφίζει «δαγκωτό» τους …Εθνοσωτήρες!!
·        ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ: Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση κατηγορούσε την Κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου , επειδή δεν προχωρούσε στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας που είναι και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. , θα το τολμήσει; Για να δούμε…
·        Περιστατικά ασιτίας στο Στράτευμα: Οι στρατιωτικοί διοικητές των Μεγάλων Μονάδων, ενημέρωσαν  την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ότι  αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χαμηλόβαθμο προσωπικό, που οφείλονται στον υποσιτισμό τους. Δεν φτάνει ο μισθός τους και για φαγητό, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, να έχουν πληθύνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και μονίμων υπαξιωματικών!
·        Πίκρα…  Δεν νομίζω ότι είναι ενθουσιασμένος ο Γιάννης Ραγκούσης , που «μοιράζεται» τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρέσβη  Γ. Γεωργίου. Έχει η ζωή «γυρίσματα» και πίκρες η πολιτική.
·       Η τάξη του 1978 της Σ.Σ.Ε. :   Δύο Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος (Α/ΓΕΕΘΑ) και ο Αντιστράτηγος Κ. Ζιαζιάς (Α/ΓΕΣ) ανήκουν στους απόφοιτους της Τάξης 1978  της Στρατιωτικής Σχόλης Ευελπίδων.  Πρόκειται για γεγονός χωρίς ιστορικό προηγούμενο (δύο Αρχηγοί να είναι συμμαθητές),  αλλά απόλυτα δικαιολογημένο λόγω της ποιότητας των Σπουδαστών,  που συγκυριακά βρεθήκαμε  συμμαθητές την ίδια «σημαδιακή» χρονιά (1974) στη Σ.Σ.Ε.! Ο Μ.Κωσταράκος και ο Κ.Ζιαζιάς ανήλθαν αξιοκρατικά στην κορυφή της Στρατιωτικής ιεραρχία και είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν σημαντικό έργο στο Στράτευμα. Καλή Επιτυχία Στρατηγοί, ώστε να δικαιώσετε τις προσδοκίες ΟΛΩΝ των συμμαθητών μας.      
                                                                                      Χ.Α.Κ.
 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "πολιτικά ΘΕΜΑΤΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου