Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν ανέχομαι κανένα κ.Σόϊμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποδοκιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, για την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τη χώρα μας.
"Δεν ανέχομαι κανένα κ.Σόϊμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου. Ποιος είναι ο κ. Σόϊμπλε; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί; Εμείς πάντα είχαμε το καθήκον και την ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τη δική μας ελευθερία, αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης", είπε ο Κάρολος Παπούλιας   κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε γεύμα που του παρέθεσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ΥΕΘΑ.
Η δήλωση του κ.Παπούλια, καταγράφεται ως  η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ελληνικού Κράτους. Μια αντίδραση  , που προέρχεται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα, και απαντάει στις εκβιαστικές πιέσεις των τελευταίων ημερών, που ασκούνται από Ευρωπαίους αξιωματούχους σε βάρος της  Ελλάδα , προεξάρχοντος  του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις 18 Φεβρουαρίου 1952.
Σε λίγη ώρα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στο ΥΠΕΘΑ για συνομιλίες με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ο κ.Ράσμουσεν  θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον Υπουργό Εξωτερικών.
Ο κ. Ράσμουσεν θα είναι ομιλητής στην ημερίδα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον»,  που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου