Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Οι «γύπες και τα κοράκια» των στρατιωτικών εξοπλισμών ακονίζουν τα νύχια τους.Σύμφωνα με την Ελληνική Κυβέρνηση, η Ελλάδα εξασφάλισε μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που μειώνει  το Δημόσιο Χρέος ,  αποτρέπει επί του παρόντος την άτακτη χρεοκοπία και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα μας.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, όταν θα γίνει ο απολογισμός, αν θα είναι θετικό ή αρνητικό το πρόσημο.  Αν δηλαδή θα έχει ωφεληθεί ή όχι  ο Ελληνικός Λαός, οι πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα, ή αν η χώρα μας θα έχει αξιοποιηθεί ως χώρος επενδύσεων και ευκαιριών πλουτισμού,  για εκείνους που μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία .

Ενόψει λοιπόν  αυτών των εξελίξεων στην οικονομία , έχουν πολλαπλασιαστεί τα δημοσιεύματα στον Ευρωπαϊκό τύπο, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους δανειστές μας να αγοράσει και νέα οπλικά συστήματα, είτε από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΟΥΡΟΦΑΙΤΕΡ) , είτε από τη Γαλλία (Φρεγάτες ΦΡΕΜ), είτε από την Ολλανδία (ηλεκτρονικά συστήματα). Υπάρχουν σε ισχύ σχετικές αποφάσεις και διακρατικές  συμφωνίες.
Τα δημοσιεύματα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Προφανώς,  οι «γύπες» των εξοπλισμών ακονίζουν τα νύχια τους.  Και δυστυχώς, έχουν πολλούς τρόπους να πιέσουν την Κυβέρνηση  ή  και να εκβιάσουν καταστάσεις, δημιουργώντας ακόμη και επικίνδυνα επεισόδια, με τα οποία θα απειλήσουν Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Απαιτείται  πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ.
Προς το παρόν πάντως, η Ελληνική Κυβέρνηση απέσυρε τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ του Π.Ν. που μετείχε στην επιχείρηση ΑΤΑΛΑΝΤΑ της Ε.Ε. , με αποστολή την αντιμετώπιση της πειρατείας στο κόλπο του ΑΝΤΕΝ στο κέρας της Αφρικής. Καθαρά οικονομικοί λόγοι επέβαλαν την απόσυρση της ελληνικής Φρεγάτας,  αφού το κόστος της συμμετοχής της ήταν περίπου στα 3 εκατομμύρια το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου