Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Προβληματική είναι πλέον η παραμονή της Ελλάδας στη συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ.Η χώρα μας κατηγορείται , κυρίως  από τη Γερμανία , τη Φιλανδία και την Αυστρία, διότι δεν μπορεί να σταματήσει την είσοδο παράνομων Μεταναστών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ευρωπαϊκών αρχών, το 90% των μεταναστών που κατακλύζουν τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, έχουν αφετηρία την Ελλάδα.  Και οι χώρες της Ε.Ε. απειλούν ότι τα επαναφέρουν τον έλεγχο των διαβατηρίων των ταξιδιωτών από την Ελλάδα. Μάλιστα η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιντερ ,  δήλωσε       καυστικά ότι,  «Τα ελληνικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα». Και  κατηγόρησε   την Ελλάδα για ανικανότητα στην εφαρμογή των απαιτούμενων ελέγχων για τους λαθρομετανάστες.

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις την τελευταία 10 –ετία, εκτιμούν ότι,  το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με την έντονη ανθρωπιστική του διάσταση, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο  με ειλικρινή συνεργασία σε διεθνές και διμερές επίπεδο. Με παραγωγική συνεργασία μεταξύ γειτονικών κρατών. Σύμφωνα με ΟΛΑ  τα διαθέσιμα στοιχεία,  καταδεικνύεται , ότι τα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας δέχονται συνεχώς εντεινόμενη πίεση από αυξανόμενο αριθμό λαθρομεταναστών.  
Το πρόβλημα επιτείνεται από την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών.
Η επιτήρηση των ελληνικών συνόρων αποδεικνύεται ανεπαρκής και η Ευρωπαϊκή Δύναμη η ΦΡΟΝΤΕΞ, δεν έχει τα μέσα να συνδράμει αποτελεσματικά στην ανάσχεση του κύματος των εξαθλιωμένων ανθρώπων,  που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας.
Είναι πλέον εμφανής η  δημιουργία «θυλάκων» μειονοτήτων, εθνικών ή θρησκευτικών, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις αθηναϊκές συνοικίες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και σε διάφορα επίπεδα.
Φυσικά θα πρέπει κάποτε οι Ευρωπαίοι που κατηγορούν για ΟΛΑ την Ελλάδα, να σκεφτούν πως και γιατί αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εισρέουν, παρανόμως, στην Ελλάδα και από δω, κάποιοι από αυτούς, να καταλήγουν   στα πλούσια Ευρωπαϊκά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου