Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ο εχθρός ΛαόςΤου Χρήστου Καπούτση

 Πλησιάζει η μέρα ευθύνης των Ελλήνων πολιτών. Είναι η Κυριακή των Βουλευτικών εκλογών, το τελευταίο ίσως ανάχωμα της Κοινοβουλευτικής μας  Δημοκρατίας. Οι επικείμενες Βουλευτικές εκλογές, είναι πιο σημαντικές και από τις εκλογές του 1946,  που οδήγησαν την χώρα στον εμφύλιο σπαραγμό.
Ενόψει λοιπόν των γενικών Βουλευτικών εκλογών, το ευαγές κόμμα του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., ο ΣΕΒ,  η οικονομική ελίτ, τα ελεγχόμενα από τους επιχειρηματίες ΜΜΕ,  οι  χρυσοκάνθαροι της δημοσιογραφίας,  οι φορο-απατεώνες «επενδυτές», οι διαπλεκόμενοι γερμανοτσολιάδες), έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή προπαγανδιστική προεκλογική εκστρατεία  κατατρομοκράτησης των ψηφοφόρων. Επιχειρούν να θέσουν τον Ελληνικό Λαό ενώπιον ακραίων διλημμάτων, όπως: Μνημόνιο ή Χάος, Ευρώ ή δραχμή, περικοπή μισθών και συντάξεων ή στάση πληρωμών, Ευρωζώνη ή έξοδος από την Ε.Ε., «λίγη» φτώχεια ή καθολική πείνα και εξαθλίωση, μερική απασχόληση ή ανεργία και μάλιστα, χωρίς την προοπτική επανεισόδου στην αγορά εργασίας!!
Το κόμμα του Μνημονίου, υποστηρίζει ότι αν δεν στηριχθεί ο Κυβερνητικός συνασπισμός ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ο  τόπος θα καταστραφεί. Και τα χειρότερο, επιχειρούν να μεταθέσουν τις δικές τους κολοσσιαίες ευθύνες για την οικονομική  και κοινωνική  τραγωδία που βιώνουμε,  στον Ελληνικό Λαό. Αυτοί οι πολιτικοί που άσκησαν Κυβερνητική εξουσία, που με τις πολιτικές επιλογές τους από το 2007 μέχρι και σήμερα οδήγησαν, είτε από ανικανότητα,  είτε από δόλο,  τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, που παρέδωσαν την Ελλάδα  στη μέγγενη της ΤΡΟΙΚΑΣ, λάφυρο στους κερδοσκόπους  και τον Ελληνικό Λαό στη φτωχοποίηση και την κατάθλιψη, όχι μόνο αποποιούνται των αδιαμφισβήτητων πολιτικών και ποινικών ευθυνών τους, αλλά στρέφονται ξεδιάντροπα και εναντίον του Ελληνικού Λαού!!
Η μέθοδος είναι απλή. Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ υπερ-προβάλλουν κάποια σκάνδαλα κακοδιαχείρισης του Δημοσίου, ώστε το σύνολο του Ελληνικού Λαού να αποδεχτεί ότι είναι διαφθαρμένο, ενώ εκείνοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν,  που αποδεδειγμένα εξέθρεψαν την διαφθορά και  το πελατειακό σύστημα , να αυτό-αθωώνονται. Είναι προφανές ότι οι μετέχοντες στο κόμμα του Μνημονίου, έχουν έναν και μοναδικό  εχθρό. Τον  σκεπτόμενο ελληνικό Λαό, τον ευαισθητοποιημένο πολίτη,  που διαθέτει εθνική συνείδηση, πολιτική κρίση  και Δημοκρατική παιδεία. Είμαστε σε έναν  αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο. Οι «Μνημονιακοί» κυβερνητικοί εταίροι και οι χρηματοδότες τους,  είναι εχθροί του Λαού και ως θανάσιμο εχθρό τους αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο της καθημερινής βιοπάλης, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και κυρίως, θεωρούν τον άνεργο ενοχλητικό και τις δαπάνες για την Υγεία περιττό βάρος...

Τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δεν έχουν «ευδιάκριτες» πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Αντίθετα, τους ενώνει το πάθος να επιβάλλουν νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές επιλογές, όπως επιτάσσουν οι δανειστές μας, η ΤΡΟΙΚΑ  και η διεθνής των τοκογλύφων. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη την κυβερνητική σύμπραξη με τη Ν.Δ., προκειμένου να νομιμοποιήσει τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης του Γ.Α.Παπανδρέου. Και ακόμη, αποτελεί όρο επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή του στην κυβερνητική εξουσία. Άλλωστε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό ακριβώς επέλεξαν για Πρόεδρό τους τον Β. Βενιζέλο, για να έχουν μερίδιο στην Κυβερνητική εξουσία, ακόμη και σε περίπτωση εκλογικής συντριβής του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία, απαραίτητη προϋπόθεση να ασκήσει κυβερνητική εξουσία είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. Ο ορισμός της διαπλοκής, αλλά και ο επιθανάτιος ρόγχος  του δικομματισμού.   
Ποιοι όμως βρίσκονται ή θα έπρεπε να είναι, απέναντι στο υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα του δικομματισμού;
Είναι καταρχήν άτομα, με πλούσιο ηθικό υπόβαθρο, με διάθεση αλληλεγγύης και προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο,  που οριοθετούν ευλαβικά τα  κατώτατα  όρια της υποχωρητικότητας, ώστε  να παραμένει αλώβητη η  Εθνική μας  Αξιοπρέπεια. Και ακόμη κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες, με βαθιά γνώση της Ιστορικής συνείδησης του Ελληνισμού, και με επίγνωση των στόχων του εχθρού.
Κυρίως όμως,  απέναντι στη λαίλαπα της Μνημονιακής πολιτικής και της αγυρτείας των εξουσιομανιών πολιτικών του δικομματισμού, είναι ο αφυπνιζόμενος και ανθιστάμενος έλληνας πολίτης. Είναι ο περιφρονημένος συνταξιούχος, ο πενόμενος δημόσιος υπάλληλος, ο λοιδορούμενος στρατιωτικός και  αστυνομικός. Είναι κυρίως  ο άνεργος , ο άστεγος και ο νεόπτωχος που έχουν στείλει στον κοινωνικό Καιάδα οι πολιτικές επιλογές των Κ. Καραμανλή, Γ.Α. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά,  Β. Βενιζέλου, Λ. Παπαδήμου, Γ. Παπακωσταντίνου, Α.Λοβέρδου και Γ. Αλογοσκούφη.
Ο Ελληνικός Λαός ζητάει από τις ηγεσίες των αντιμνημονιακών κομμάτων να εγκαταλείψουν τα αρχηγικά σύνδρομα να ενωθούν, να συσπειρωθούν γύρω από σοβαρούς ανθρώπους  και να διαμορφώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις μετεκλογικής διακυβέρνησης της χώρας.  Αν δεν το κατορθώσουν θα είναι απλά υπηρέτες του συστήματος της διαπλοκής  και δεκανίκια του δικομματισμού. Και προφανώς,  συνυπεύθυνοι για την διάλυση της χώρας και της «επιτυχίας» των γεωπολιτικών σχεδίων που εξυφαίνονται στα διπλωματικά παρασκήνια.

·        Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου