Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Καλή ΑνάστασηΤου Χρήστου Καπούτση

  «Καλή Ανάσταση» φίλε συνέλληνα, που παίρνω τα θάρρος να συνομιλώ μαζί σου, μόνο και μόνο,  διότι συμπάσχω και διότι είμαι το ίδιο θυμωμένος και οργισμένος με σένα.
«Καλή Ανάσταση» άνεργε, χαμηλοσυνταξιούχε, υπάλληλε του Δημοσίου σε εφεδρεία, μικροεπαγγελματία που έκλεισες το μαγαζί σου, υπάλληλε του ιδιωτικού τομέα που εργάζεσαι αλλά δεν πληρώνεσαι  , ανασφάλιστε άνεργε που έχεις αρρωστήσει,  περιφρονημένε γέροντα και γερόντισσα. Εσάς που δεν μπορώ να σας δω στα μάτια, διότι εγώ ακόμη έχω τη δουλειά μου!!
Σε σας απευθύνομαι , που ζείτε κατά τρόπο μοναδικό τη δική σας Μεγάλη Εβδομάδα, που κουβαλάτε το δικό σας σταυρό του μαρτυρίου προς τον προσωπικό σας Γολγοθά,  αλλά χωρίς την Ελπίδα της λύτρωσης, που γνωρίζεται , ότι το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα δεν θα σας αγγίξει,  διότι δεν σας αφορά. Εσείς που περιφέρεστε σιωπηλοί στους δρόμους, που οι σκέψεις για όσα ζείτε και κυρίως για όσα μας περιμένουν, δεν σας επιτρέπουν να χαρείτε μερικές μέρες ξενοιασιάς, ξεκούρασης και διασκέδασης, με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Όλους εσάς θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και  σας πω απλά και ξεκάθαρα. Μην επιτρέψετε στους άθλιους πολιτικάντηδες,  που περιφέρονται από Εκκλησία σε Εκκλησία , και «φορούν» το ίδιο χαμόγελο, είτε είναι στον Επιτάφιο,  είτε στην Ανάσταση, να «ξεπουλήσουν»  τον πόνο που κρύβετε μέσα σας!! Μην τους επιτρέψετε να σας υποσχεθούν ξανά ότι «λεφτά υπάρχουν», ή ότι, αυτοί θα βρουν λύση στα προσωπικά σας αδιέξοδα , που οι ίδιοι σας έχουν οδηγήσει. Μην τους ακούτε, διότι  είναι ψεύτες, είναι υποκριτές και το μόνο που θέλουν είναι να υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο τους. Θέλουν με τη ψήφο σας στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές, να «νομιμοποιήσουν» τα Εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Διώξτε τους, κυνηγήστε τους, χλευάστε τους, ώστε να αντιληφθούν,  ότι ο Ελληνικός Λαός, μπορεί να υπομένει στωικά την συμφορά του, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει τους … βιαστές του!
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, στα σκληρά χρόνια της γερμανικής κατοχής και της χούντας, οι Έλληνες έλεγαν μεταξύ τους «Καλή Ανάσταση» και εννοούσαν καλή απελευθέρωση από τον ζυγό της δουλείας που έφεραν και υπέφεραν.
Γι’ αυτό λοιπόν,  για σήμερα και για αύριο  και για μεθαύριο,  «Καλή Ανάσταση»… Ίσως η πρώτη αναστάσιμη μέρα να είναι η επόμενη των εκλογών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου