Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται … Του Χρήσου Καπούτση

Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν ξεκάθαρη, ήταν ψήφος διαμαρτυρίας, ήταν ψήφος κυρίως τιμωρητική. Τιμωρήθηκαν, η αλαζονεία, η περιφρόνηση του Λαού, η υποκρισία, η ανικανότητα , η διαφθορά και η προδοσία!
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν ηττήθηκαν απλά, αλλά διασύρθηκαν!
Υπέστησαν δεινή εκλογική ήττα που αγγίζει τα όρια της ιλαροτραγωδίας. Ηττήθηκε κιτία κράτος το Μνημόνιο και η πολιτική λιτότητας,  που καταδίκασε εκατομμύρια  έλληνες στην ανεργία , τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) με εξαίρεση το ΚΚΕ , που ακολούθησε την εκλογική καταδίκη, σαφώς πιο ήπια , των δυο καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  Κερδισμένος και ο Π.Καμμένος, αλλά και η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», το όνειδος του Κοινοβουλίου.
Από τα εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου προκύπτει μια βεβαιότητα και ένα ερώτημα.
Η βεβαιότητα είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ , δεν μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Για να διατηρήσουν την εξουσία οι κυβερνητικοί εταίροι της απερχόμενης και λίαν αποτυχημένης Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, θα απαιτηθεί να συμπράξουν και κάποιοι Βουλευτές,  που θα αποστατήσουν από τα κόμματά τους. Συνεπώς,  για να μείνουν στην Εξουσία τα κόμματα που αποδοκιμάστηκαν από το Λαό, θα χρειαστεί να στηριχτούν στα δεκανίκια της αποστασίας! Δεν θα τολμήσουν…
Και το ερώτημα είναι, πως θα διαχειριστεί η Αριστερά την εκλογική της νίκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας και αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών, για να σχηματίσει Κυβέρνηση, θα χρειαστεί τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ (Φ.Κουβέλη) , του ΚΚΕ και την ψήφο ανοχής του κόμματος του Π.Καμμένου.  Και πάλι όμως , δεν βγαίνουν τα «κουκιά» σε έδρες στη Βουλή, εκτός και αν  συμπράξει το φασιστοειδές κόμμα της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», εξέλιξη εκτός πάσης προσδοκίας και λογικής πραγματικότητας.
Επομένως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες πολιτικό αδιέξοδο. Και επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση των νέων  εκλογών άμεσα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, φαίνεται αυτή τη στιγμή , μια λογική προοπτική, αν και έχει πολλές δυσκολίες. Να μην ξεχνάμε ότι η χώρα διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομικο-πολιτική κρίση και ότι, θα πρέπει ο τόπος να Κυβερνηθεί. Και για να Κυβερνηθεί χρειάζεται το αυτονόητο. Κυβέρνηση!!
Φυσικά, νέες Βουλευτικές εκλογές δεν είναι εύκολη απόφαση, διότι πιθανότατα θα εκληφθεί ως περιφρόνηση της νωπής εντολής του ΛΑΟΥ. Και αν «σύρουμε» το Λαό σε νέα εκλογική δοκιμασία τότε,  είναι πολύ   πιθανόν,  να αντιδράσει ακόμη περισσότερο οργισμένα…..

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου