Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Τι αποδοκίμασε ο ΛΑΟΣ

Τι αποδοκίμασε ο ΛΑΟΣ

Του Χρήστου Καπούτση

Η  ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματα της 6ης Μαΐου από τους πολιτικούς ταγούς και τα κομματικά στελέχη,   συνιστά  πράξη πολιτικής ωριμότητας και ευθύνης. Η ορθολογική αποκωδικοποίηση του μηνύματος των Γενικών Βουλευτικών εκλογών, χωρίς τις παραμορφωτικές κομματικές παρωπίδες, είναι τα ασφαλές κριτήριο,  που διαφοροποιεί, τον πολιτικό ηγέτη από τον καιροσκόπο πολιτικάντη.
Οι έλληνες πολίτες – ψηφοφόροι, με την ετυμηγορία τους της 6ης Μαΐου ενεστώτος έτους, καταδίκασαν τα κόμματα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ των Κυβερνήσεων Γ.Α.Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, κυρίως το  ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και λιγότερο τον  ΛΑΟΣ (που μετείχε για λίγο στην συγκυβέρνηση, πριν ανανήψει και προσχωρήσει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο).
Η Λαϊκή καταδικαστική απόφαση  ήταν σαφής, κατηγορηματική και μη εφέσιμη!
Συνεπώς, θα συνιστούσε ύβρη και προσβολή της εκπεφρασμένης λαϊκής βούλησης, αν τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. , συμμετείχαν σε οποιαδήποτε μορφής Κυβέρνησης.
Αν σχηματιστεί Κυβέρνηση ( που το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο), σε αυτή δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στελέχη των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.),  που αποδοκιμάστηκαν από το Λαό.
Επίσης ένα άλλο ευκρινές μήνυμα που περιείχε το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν και η καταδίκη της αλαζονείας, της οίησης και του ελιτισμού αρκετών  Υπουργών των Κυβερνήσεων ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, με θλιβερή εξαίρεση τον ολετήρα των εργασιακών σχέσεων Α. Λοβέρδο , που δυστυχώς επανεξελέγη και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης!!!
Ελπίζουμε οι καταδικασθέντες από τον Ελληνικό Λαό πολιτικοί, μαζί με τις εξαιρέσεις, να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την κεντρική πολιτική σκηνή.
Και το σημαντικότερο, ελπίζουμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας, μέσω των θεσμικών της οργάνων, όπως η Βουλή και η Δικαιοσύνη, θα απαιτήσει σύντομα εξηγήσεις από τον πρωταίτιο της νέας Εθνικής συμφοράς Γ.Α. Παπανδρέου και τα πρωτοπαλίκαρά του…  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου