Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Η Κυβερνώσα αριστεράΤου Χρήστου Καπούτση


Την Κυριακή ψηφίζουμε και μας αφορά όλους. Την Κυριακή θα πρέπει να πάνε μαζικά στις κάλπες. Θα πρέπει να τιμήσουμε την κορυφαία εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Θα πρέπει η αποχή από την εκλογική διαδικασία να είναι σχεδόν μηδενική.  Και θα πρέπει να αποτρέψουμε να μπουν στη Βουλή τα εφιαλτικά τέρατα του Ναζιστικού κόμματος!
Όλοι όσοι ζούμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, επιβάλλεται να εκφράσουμε με την ψήφο μας την πολιτική μας άποψη. Το αποτέλεσμα των εκλογών, ίσως αποτελέσει τον καταλύτη σοβαρών κοινωνικών, οικονομικών και ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων , για την Ελλάδα, το Έθνος, τον Ελληνισμό ,  τους Έλληνες και ακόμη,  για  όσους έχουν επιλέξει τω χώρα μας  για μόνιμο τόπο κατοικίας τους.
Οι γενικές Βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, έχουν όμως και κάποιες «ιδιαιτερότητες».
Τα πρώην μεγάλα κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κατέχουν την εξουσία ανελλιπώς από το 1974, έχουν απογοητεύσει , έχουν πικράνει , έχουν εξοργίσει ακόμη και τους πιο «φανατικούς» ψηφοφόρους-οπαδούς τους, με τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.  
Εκτεταμένη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, αλαζονεία, αδικαιολόγητος πλουτισμός , πολιτικός οπορτουνισμός και λαφυραγώγηση του Δημόσιου Ταμείου. Και ακόμη, ΑΝΕΡΓΙΑ, δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου, εργασιακή ζούγκλα, ανασφάλεια, απολύσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους, περιφρόνηση προς τους ηλικιωμένους, αδιαφορία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοηθείας.
Πως λοιπόν να ψηφίσεις τα κόμματα εξουσίας, που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες πολίτες στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάθλιψη;  
Από την άλλη πλευρά, ποια  είναι η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση;
Καταρχήν ποια αριστερά και ποια πρόταση της Αριστεράς; Του ΚΚΕ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Αν η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είχε ενιαία φωνή και είχε διαμορφώσει μια αξιόπιστη πολιτική και οικονομική πρόταση, αναμφίβολα, στις 7 Μαΐου θα έπαιρνε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, τερματίζοντας το Κυβερνητικό μονοπώλιο του δικομματισμού.
Δυστυχώς όμως η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, «έχασε» μια ακόμη ευκαιρία, να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Η πολυδιαπασμένη ΑΡΙΣΤΕΡΑ, θα παραμείνει κομματικός χώρος διαμαρτυρίας, που δεν θα πείθει, διότι δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε, να αναλάβει Κυβερνητικές ευθύνες.  Η άποψη περί «Κυβερνώσας Αριστερής» είναι στα χαριτωμένα της προεκλογικής περιόδου…
Δυστυχώς η ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδεικνύεται κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου