Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Έχει ο καιρός γυρίσματαΗ αλαζονεία, η έπαρση, η οίηση και η εξουσιολαγνεία, κάποιες φορές αποδεικνύονται ότι είναι πολύ κακοί σύμβουλοι, ειδικά για τους πολιτικούς.
Ο Πάνος Μπεγλίτης, στο μικρό διάστημα που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας (Κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου) συμπεριφερόταν απαξιωτικά,   προς τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η συμπεριφορά τους προς την στρατιωτική ηγεσία ήταν υπεροπτική και ενίοτε σκαιότατη!! Γιατί; Οι κακές γλώσσες λένε  … διάφορα! Μάλιστα ο Π.Μπεγλίτης είχε αποστρατεύσει, έτσι χωρίς λόγο, ολόκληρη την ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία! Και τους τέσσερις Αρχηγούς  Γενικών Επιτελείων! Τον αποκεφαλισμό του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας είχε επικαλεστεί ο τότε Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου , για να πείσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν.Σαρκοζί, ότι έσωσε και πάλι την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά,   από στρατιωτικό πραξικόπημα. Και ο Ν.Σαρκοζί αποκάλυψε σε γάλλο δημοσιογράφο την συνομιλία του με  τον απερίγραπτο  Έλληνα πρωθυπουργό,  προσθέτοντας , ότι κατά  τη γνώμη του ο Γ.Παπανδρέου είναι ψυχοπαθής!!
Μεταξύ των καρατομηθέντων , προφανώς για κομματικούς λόγους, από τον Π.Μπεγλίτη και ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.
Σήμερα, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Έτσι , η  Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει και τιμά το ήθος, την αφοσίωση και την εργατικότητα του Στρατηγού.
Σήμερα, ο Πάνος Μπεγλίτης, αφού αποδοκιμάστηκε στις εκλογές από το Λαό (δεν κατόρθωσε να εκλεγεί Βουλευτής),    είναι στα …αζήτητα!! Ίσως,  είναι μια καλή ευκαιρία, για τον «συμπαθή» Πάνο,  να αφιερώσει κάποιο από τον «καλοπληρωμένο» ελεύθερο χρόνο του (διπλοσυνταξιούχος), για μια σε βάθος αυτοκριτική.


                                                   Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου