Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Σχεδιασμένη γενοκτονίαΤου Χρήστου Καπούτση

Γυναίκα σύντροφος  καρκινοπαθούς, μου έλεγε  ότι υποχρεώθηκε να πληρώσει 4.150 ευρώ για να αγοράσει τα αναγκαία φάρμακα για  την επιβίωσή του. Η χρονική διάρκεια αυτών των φαρμάκων είναι περίπου για 40 μέρες. Επειδή η γυναίκα είναι εργαζόμενη με μηνιαίες αποδοχές 850 ευρώ,  είναι διαζευγμένη μητέρα που έχει την επιμέλεια δύο ανήλικων παιδιών και επειδή ο άρρωστος σύντροφός της δεν εργάζεται,  υποχρεώθηκε να δανειστεί από φίλους,  για να αγοράσει τα φάρμακα. Αυτή τη φορά βρήκε δανειστές, την άλλη; Ο καρκινοπαθής σύντροφός της έπαιρνε τα φάρμακα εδώ και δυο χρόνια δωρεάν , διότι τη δαπάνη κάλυπτε πλήρως το ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος. Μου εκμυστηρεύτηκε μάλιστα ότι, ο σύντροφός της (ΝΑΙ δεν είναι  παντρεμένοι, αλλά είναι πολύ ερωτευμένοι), αρνείται να πάρει τα φάρμακά του,  διότι θέλει να πεθάνει για να μην την επιβαρύνει!!!
Αυτή η μικρή ανθρώπινη ιστορία, δεν είναι παρά ένα από τα χιλιάδες δράματα που ζουν καθημερινά οι άνθρωποί μας, στον στενότερο ή ευρύτερο οικογενειακό κύκλο, ή  στο φιλικό μας περιβάλλον. Ίσως να υπάρχουν και άλλες ιστορίες,  πολύ χειρότερες…
Ποιοι ευθύνονται όμως, για αυτό το κατάντημα; Η απάντηση είναι εύλογη, προφανής και αδιαμφισβήτητη. Είναι οι Πρωθυπουργοί και οι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από το 2000 μέχρι και τον Μάιο του 2012,  ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως!  Ασφαλώς  κολοσσιαίες ευθύνες έχουν  ο «πρωθυπουργός – όνειδος» Γ.Α. Παπανδρέου και ο «υπουργός- αίσχος» Α.Λοβέρδος.
Οι άνθρωποι αυτοί συνέργησαν με απίστευτο κυνισμό  και με λογική επαγγελματία δολοφόνου, στη «δολοφονία»  ασθενών και ανήμπορων συνανθρώπων μας. Διέπραξαν το έγκλημα της γενοκτονίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρώην Υπουργός δήλωσε ότι «καλύτερα να πεθάνουν οι καρκινοπαθείς για να γλυτώσουμε τα έξοδα νοσηλείας και τις συντάξεις»!! (Προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω ότι έχει γίνει τέτοια δήλωση).
Και το χειρότερο, αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί των ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Λαού, αντί να απολογούνται στη Δικαιοσύνη, αντί να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα κάθονται από μεθαύριο και πάλι στο έδρανα της Βουλής.
Λυπούμαι  για λογαριασμό σας, και απευθύνομαι σε σας,   που ξαναστείλατε με την ψήφο σας  στη Βουλή, εκείνους που διέλυσαν το κράτος πρόνοιας, που κατεδάφισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, επιβραβεύοντας έτσι, την ανάλγητη και κραυγαλέα αντιλαϊκή   πολιτική τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου