Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Θα οδηγηθούν σε λιμοκτονία οι στρατιωτικοί;

 
Σε κακή οικονομική κατάσταση είναι ήδη τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, λόγω των περικοπών στις μηνιαίες αποδοχές τους.
Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φθάνουν το 45,42%,ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση!
Και αυτή η κακή οικονομική πραγματικότητα, θα επιδεινωθεί δραματικά, εφόσον εφαρμοστούν και οι προβλέψεις του Μνημονίου, για νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑΣ έχουν αρνηθεί την επαναδιαπραγμάτευση, για το θέμα της μείωσης κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνει και τους Στρατιωτικούς και μάλιστα επιμένουν στην αναδρομική ισχύ του από 1ης Ιουνίου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζει τη δεινή οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών, προσπαθεί να αποτρέψει αυτή τη πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις, αφού η άρνηση της ΤΡΙΟΚΑΣ είναι κατηγορηματική.
Αν τελικά εφαρμοστούν, όπως έχουν ψηφιστεί οι σχετικές διατάξεις του Μνημονίου, για τα ειδικά μισθολόγια, οι επιπτώσεις για στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, σύμφωνα με τον πίνακα αποδοχών που έχει καταρτίσει το ΓΕΕΘΑ.
"Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, δεν έχει επηρεαστεί από τις περικοπές και όλοι όσοι υπηρετούν εκεί, άνδρες και γυναίκες, επιτελούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους και φέρνουν σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον τους», δήλωσε Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Όπως όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο ΥΠΕΘΑ, « είναι καθήκον και δικό μας να σταθούμε δίπλα τους, να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια τους και να κοιτάμε πώς θα τους διευκολύνουμε στην καθημερινή τους αποστολή».
Ωστόσο, δεν υπήρξε δέσμευση του ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλου, ότι τα στελέχη θα εξαιρεθούν από τη νέα μείωση μισθών κατά΄12% !!! Τι σημαίνει αυτό; Μήπως μιλάει για υψηλό ηθικό, διότι θέλει να τους προετοιμάσει για τα χειρότερα; Θα οδηγηθούν σε λιμοκτονία οι στρατιωτικοί; Είναι δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου