Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

3 Στρατιωτικοί τραυματίστηκαν και ο Στρατοπεδάρχης τέθηκε σε διαθεσιμότητα3 υπαξιωματικοί,  2 του Στρατού και ένας της αεροπορίας, τραυματίστηκαν κατά την βίαιη εισβολή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και οι τρεις στρατιωτικοί ήταν υπηρεσία ασφάλειας  στην Κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών.
Ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος έχει διατάξει Ε.Δ.Ε. για τα γεγονότα και μέχρι να ολοκληρωθεί, ο στρατοπεδάρχης, ανώτατος αξιωματικός, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Από το πρωί,  άνδρες της επίλεκτης Μονάδας της Ζ΄ ΜΑΚ έχουν μεταφερθεί στο ΥΠΕΘΑ για να ενισχύσουν τα μέτρα Ασφαλείας του Στρατοπέδου.
Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.) με θέμα την αλλαγή νοοτροπίας στη φύλαξη των Στρατοπέδων, ώστε να προφυλάσσονται αποτελεσματικά οι χώροι, αλλά και το κύρος του Στρατεύματος, από πιθανές  έκνομες δραστηριότητες διαμαρτυρομένων πολιτών. Αναμένεται να υιοθετηθούν,  πιο αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των Στρατοπέδων, καθώς εκτιμάται,  ότι θα υπάρξουν και άλλες έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Η ασφάλεια και η φύλαξη των Στρατοπέδων είναι ευθύνη των στρατιωτικών. Γι’ αυτό άλλωστε,  υπάρχει και η ένοπλη φρουρά και οι στρατιώτες που βρίσκονται στις σκοπιές των  Στρατοπέδων   έχουν οπλισμό, με εντολή και κάτω από προϋποθέσεις, να τα χρησιμοποιήσουν. Αλλά είναι αδιανόητη η χρήση όπλων από στρατιώτες εναντίον ελλήνων πολιτών, ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις , όπως η εισβολή διαδηλωτών στο ΥΠΕΘΑ. Γι’ αυτό ακριβώς, η  φύλαξη του Στρατοπέδου του ΥΠΕΘΑ, έχει ανατεθεί στην Αστυνομία, αφού ουσιαστικά έχει διαλυθεί και η Στρατονομία, η παρουσία της οποίας έχει πλέον διακοσμητικό χαρακτήρα και αυτή η εξέλιξη είναι δημοκρατική κατάκτηση. Αλλά δημοκρατική κατάκτηση είναι και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων, να μην  υπερβαίνουν κάποια ευδιάκριτα  όρια, παρότι ΟΛΟΙ αντιλαμβανόμαστε,  τι σημαίνει να είσαι έξι μήνες απλήρωτος και  μάλιστα, χωρίς  προοπτική να ξαναγυρίσεις στη δουλειά σου, όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους,  στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.      

                                         Χρήστος Καπούτσης  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου