Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα ως μεταμοντέρνο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας. Είναι το μοναδικό κράτος-μέλος της Ε.Ε., που αμφισβητούνται κυριαρχικά του δικαιώματα και απειλείται με πόλεμο, από συμμαχικό κράτος , την Τουρκία. Επίσης η βαθύτατη οικονομική κρίση και εξαιτίας αυτής η διάλυση των κρατικών υπηρεσιών, έχουν αναθαρρήσει και άλλα γειτονικά κράτη, όπως Αλβανία και FYROM, που εγείρουν και αυτά  εδαφικές αξιώσεις από τη Ελλάδα!
Η απάντηση στο ερώτημα,  αν η Ελλάδα θα συνεχίσει  την ιστορική της διαδρομή, ως κράτος ελεύθερο και κυρίαρχο, είναι συνάρτηση τεσσάρων προϋποθέσεων, που είναι:
Ισχυρή οικονομία, ευέλικτη και παρεμβατική διπλωματία, αξιόπιστες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις και κοινωνική συνοχή.
Ποιες από αυτές τις προϋποθέσεις ισχύουν σήμερα;
Η παρουσία ύπατου αρμοστή, εκπροσώπου της ΤΡΟΙΚΑΣ,  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αρμοδιότητα να ελέγχει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, συνιστά ισχυρή ένδειξη ότι η Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεταμοντέρνο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. , γνωρίζουν «λεπτομέρειες»,  για την ισχύ, τη διάταξη, τις αδυναμίες  και τον εξοπλισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων! Επίσης, η ελληνική διπλωματία είναι απούσα, από τις κοσμογονικές εξελίξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας (Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια), παρότι η έκβαση αυτών των γεγονότων θα επηρεάσει αποφασιστικά και την πορεία των ανοικτών εθνικών μας προβλημάτων. Η φωνή της Ελλάδας, δεν «ακούγεται» στα διεθνή φόρα.
Και σε ότι αφορά την κοινωνική συνοχή αυτή έχει διαρραγεί με μια σειρά νομοθετημάτων,  που έχουν εμπεδώσει ένα αίσθημα αδικίας, αηδίας  και απόγνωσης  στον Ελληνικό Λαό.
Η πολιτικο-οικονομική ελίτ έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας. Οι πολιτικοί και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, με γνώμονα το κομματικό και προσωπικό όφελος, υιοθέτησαν εγκληματικές πολιτικές,  που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία και σε διεθνή ανυποληψία.
Η Ελλάδα , είναι εξαιρετικά αμφίβολο,  αν μπορεί να χειριστεί , χωρίς να υποχρεωθεί να υποκύψει, μια μείζονα Εθνική κρίση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου