Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Η οικονομική εξελίσσεται και σε γεωστρατική κρίσηΤου Χρήστου Καπούτση


Η  οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας    εξελίσσεται ραγδαία και σε γεωστρατηγική κρίση.  Οι έλληνες πολιτικοί «κατόρθωσαν»  να θέσουν την Ελλάδα υπό Επιτροπεία (ΤΡΟΙΚΑ) , να εκχωρηθεί  μέρος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας,  να αποδυναμώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις  και να αναβάλλεται προσωρινά η πλήρης κατάρρευση της χώρας,   μέχρι την  εκταμίευση και της επόμενης «υποχρεωτικής» δόσης του δανείου.  Αν σε αυτή την θλιβερή πολιτικο-οικονομική ελληνική πραγματικότητα,  προσθέσουμε και την αδυναμία των ελλήνων πολιτικών να αντιληφτούν και να αξιολογήσουν τις κυοφορούμενες Κοσμογονικές αλλαγές  στο Διεθνές περιβάλλον και ειδικά στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή), τότε, είναι ευεξήγητο γιατί,  η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο ναδίρ της διεθνούς ανυποληψίας.  Στο σημερινό έντονα συγκρουσιακό διεθνές περιβάλλον, το διεθνές κύρος μιας χώρας , η οικονομική της ευρωστία, η διπλωματική παρεμβατικότητα  και οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν ασπίδα στην προστασία των εθνικών συμφερόντων και κυριαρχικών της δικαιωμάτων των κρατών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στη «διακεκαυμένη ζώνη» των ένοπλων αντιπαραθέσεων και της προώθησης Στρατηγικών συμφερόντων υπερδυνάμεων.
Οι Έλληνες πολίτικοι  ασχολούνται, σχεδόν αποκλειστικά ,  με οικονομικά, φοροτεχνικά, οργανωτικά και  κομματικά θέματα και έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους τα μείζονα Εθνικά προβλήματα.  Προέχει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλιστεί το διεθνές κύρος της χώρας μας. Οι «απρόσωπες αγορές»  υποστηρίζουν ότι η εθνική ανεξαρτησία μιας χώρας τελειώνει εκεί που τελειώνει και η φερεγγυότητά της!! Αν επικρατήσει αυτή η δογματική και κερδοσκοπική αντίληψη, τότε η οικονομική κρίση θα εξελιχτεί σε Εθνική κρίση και σε βάθος χρόνου, σε αμφισβήτηση της ιστορικής επιβίωσης του Ελληνισμού. 
Η οικονομική κρίση και η υποβάθμιση της χώρας ως δρώσα συνιστώσα διεθνών εξελίξεων, έχει περιορίσει εξ αντικειμένου και την δραστηριότητα της ελληνικής διπλωματίας.
Όμως, η  έλλειψη διπλωματικών πρωτοβουλιών  των ελληνικών κυβερνήσεων αφήνει κενά,  τα οποία αξιοποιούν  τρίτες χώρες.
Τα αποτέλεσμα είναι  οφθαλμοφανή. Και οι τρεις Μνημονιακές Κυβερνήσεις (Γ.Α.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά)  να  δέχονται «σιωπηρά»  τις ιταμές προκλήσεις της Τουρκίας (Θράκη, Αιγαίο, Καστελόριζο) και να αντιδρούν υποτονικά  στις δηλώσεις των Εθνικιστών Πρωθυπουργών Σ.Μπερίσα και Ν.Γκρουέφσκι , που υποκρύπτουν ακόμη και εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας!!
Προχθές ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει δύο σύγχρονα υποβρυχία που προορίζονται για το Πολεμικό μας Ναυτικό, προκειμένου να μείνουν ανοιχτα  τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για 18 μήνες ακόμη! Και χθες τουρκικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε ανενόχλητο τις ακτές της Εύβοιας!!
Τα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) επέλεξαν, διαχρονικά , να προσαρμόσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική στις Στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή μας.  Όμως, σε αρκετά κρίσιμα και ζωτικής σημασίας για τον Ελληνισμό θέματα,  τα Εθνικά μας  συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα αμερικανικά.
Αλλά και ο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής, δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο στοιχειωδώς αξιόλογο Κυβερνητικό  πρόγραμμα.  Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομούν μεταξύ φιλειρηνικών και αυτονομιστικών κινημάτων και ουτοπικών διεθνιστικών   οραμάτων και προτάσσουν τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών (ουσιαστικά τη διάλυση του Στρατού), ως πανάκεια για την οικονομική κρίση! Είναι δυνατόν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ,  που πιθανόν να αναλάβει Κυβερνητικές ευθύνες,  να μην έχει αντίληψη της διεθνούς πραγματικότητας και το ρόλο που μπορεί να αναλάβει η Ελλάδα , υπερασπιζόμενη πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας;   
Επιτέλους,  ας αντιληφτούν οι πολιτικοί ότι, είναι δυνατόν κάποτε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, όμως ενδεχόμενη απώλεια εδαφικής κυριαρχίας δεν είναι επανορθώσιμη!  Παραδείγματα; Σμύρνη,  Αμμόχωστος, Ίμια …
Ισχύει το ενός κακού (οικονομική κρίση) μύρια έπονται (πολιτική, κοινωνική, γεωστρατηγική);
  
 http://www.athina984.gr/node/218636

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου