Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Αρνούνται να κάνουν χρήση της αδείας τους οι στρατιώτες που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των ακριτικών νησιών, για οικονομικούς λόγους,

Αρνούνται να κάνουν χρήση της αδείας τους οι στρατιώτες που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των ακριτικών νησιών, για οικονομικούς λόγους,  επειδή καταργήθηκε η δωρεάν μετακίνησή τους, με το πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι αναφορές των στρατιωτικών διοικητών των Μονάδων Εκστρατείας προς τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι ότι οι στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους στα σύνορα, δεν επιθυμούν να πάρουν άδεια και να γιορτάσουν σπίτια τους με τις οικογένειές τους  τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.
Ο λόγος που προβάλλουν οι δικαιούμενοι αδείας στρατιώτες είναι οικονομικός, αφού έχουν καταργηθεί οι «καταστάσεις επιβίβασης», η έκπτωση στα αεροπορικά εισιτήρια  και η δωρεάν μετακίνησης των στρατιωτών με τα δημόσια ΜΜΜ. Επίσης, λόγω της οικονομικής κρίσης,  οι οικογένειες των στρατευσίμων αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους,  που με «συντηρητικούς» υπολογισμούς κυμαίνονται από 180-300 ευρώ.  Κυρίως πρόκειται για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που τα παιδιά τους υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε Μονάδες των συνόρων.

Ο μισθός του στρατεύσιμου   είναι 8,9 ευρώ το μήνα! Το φαινόμενο αυτό, που είναι παρεπόμενο αποτέλεσμα  της οικονομικής κρίσης,   παρατηρείται για πρώτη φορά στο Στράτευμα …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου