Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Δοκιμάζεται το κύρος των Θεσμών

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Η περίπλοκη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι η  τελευταία ευκαιρία στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα της χώρα,  για να διασώσουν  την αξιοπιστία τους. Οι κορυφαίοι  θεσμοί του Πολιτειακού μας συστήματος, το Κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη, που η διαφθορά δεν τους έχει αφήσει  ανέγγιχτους, θα δοκιμαστούν σκληρά και θα πρέπει να αγωνιστούν  προκειμένου να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.
Τα «τερτίπια» του πρώην «τσάρου»  της Οικονομίας Γ. Παπακωντσαντίνου, δεν είναι πάρα  ένα μικρό και μάλλον θλιβερό επεισόδιο της  «λίστας Λαγκάρντ». 
Το μείζον της υπόθεσης είναι να αποκαλυφτούν, εφόσον υπάρχουν,  οι σχέσεις διαπλοκής των πολιτικών με τους   φοροφυγάδες   επιχειρηματίες,   με τους  μιντιάρχες-εργολάβους , τους  χρεοκοπημένους μεγαλοτραπεζίτες και των κολαούζων τους δημοσιογράφων. Και φυσικά να επιστραφούν τα κλεμμένα, να φορολογηθούν και οι ενεχόμενοι σε εγκληματικές πράξεις, ΟΛΟΙ αδιακρίτως,  να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες.
Αν η υπόθεση της  «λίστας Λαγκάρντ» ακολουθήσει το δρόμο της συγκάλυψης και της συναλλαγής, όπως και οι πολύκροτες υποθέσεις του Βατοπεδίου,  της SIMENS, του Χρηματιστηρίου, της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολεμικών εξοπλισμών, τότε, το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει υπό το βάρος της χλεύης του Ελληνικού Λαού και μαζί του θα συμπαρασύρει και τη Δικαιοσύνη.  Επίσης, η   «λίστα Λαγκάρντ» δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τον προσπορισμό μικροκομματικών ωφελημάτων, ούτε φυσικά για ρεβανσιστικές πολιτικές και για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Θα είναι η χειρότερη εξέλιξη ...
Το διακύβευμα της πολιτικό-δικαστικής υπόθεσης της  «λίστας Λαγκάρντ» , είναι ξεκάθαρα, η ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Είναι ακόμη, αποκατάσταση της τρωθείσας σχέσης εμπιστοσύνης των ελλήνων πολιτών στο πολιτικό σύστημα.
Γι’ αυτό ακριβώς, όλοι οι εμπλεκόμενοι, Βουλευτές, πολιτικοί Αρχηγοί και Δικαστικοί λειτουργοί,  θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν, ακόμη και με προσωπικό κόστος,  το κύρος των Δημοκρατικών Θεσμών που εκπροσωπούν.  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου