Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Στρατεύματος


 
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του Στρατεύματος σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και τα  προβλήματα επιβίωσης,  που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των αμυντικών δαπανών και του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τη συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκου.
Η Σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 2 Ιανουαρίου μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ περιέγραψε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην επιχειρησιακή αξιοπιστία  του οπλοστασίου των Ενόπλων μας Δυνάμεων , που οφείλονται κυρίως στις μεγάλες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε τεχνική υποστήριξη!!
Επίσης, οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, υποστήριξε ο Α/ΓΕΕΘΑ,  έχει δημιουργήσει ακόμη και πρόβλημα αξιοπρεπούς επιβίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε  και στο θέμα των οδοιπορικών που έχουν «κοπεί». Η άποψη της στρατιωτικής ηγεσίας είναι ότι πρέπει έστω ένα μέρος των οδοιπορικών να ενταχθεί στο μισθό των στρατιωτικών.
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πείστηκε από τα επιχειρήματα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και είπε ότι, «έχεις δίκιο, κάτι πρέπει να κάνουμε» και έδωσε εντολή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας να επανεξετάσει την οικονομική διάσταση των θεμάτων που έθιξε  ο Στρατηγός.
Πάντως χθες το απόγευμα ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε αλληλογραφία με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να κατανοήσει  και να διαπιστώσει και εγγράφως,  ότι είναι μεγάλη αδικία η διπλή περικοπή στις συντάξεις των αποστράτων!!!

                                    Ρεπορτάζ Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου