Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ» είναι η απόφαση του Κυπριακού Ελληνισμού και των Βουλευτών του , να πουν ΟΧΙ στη  επαίσχυντη απόφαση του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ.   Αναμφίβολα το ΟΧΙ των ελληνοκυπρίων Βουλευτών είναι ιστορικών διαστάσεων απόφαση.  Ίσως, να είναι και το έναυσμα, ευρύτερων εξελίξεων , πολιτικών και κοινωνικών,  στα κράτη της  Ευρωζώνης, ειδικά του ευρωπαϊκού  νότου.
«Ιστορική απόφαση σε ένα ιστορικό λάθος»,  χαρακτήρισε ο γνωστός για τις πολιτικές του κυβιστήσεις πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την απόφαση της Βουλής της Κύπρου να πει ΟΧΙ στον ωμό εκβιασμό του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ!  Όμως,  στην Συνεδρίαση του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ,  ο έλληνας Υπουργός ο Στουρνάρας με το όνομα, είχε ταυτιστεί πλήρως με τον Γερμανό ομόλογό του κ.Σόιμπλε και υπερψήφισε την επαίσχυντη απόφαση. Επομένως,  την υπερψήφισε η Ελληνική Κυβέρνηση, δηλαδή και ο   Β.Βενιζέλος, αλλά τρεις μέρες αργότερα, «ανένηψε»  και  τη χαρακτηρίζει με στόμφο προπολεμικού  δικολάβου, ως «ιστορικό λάθος»!!!
Αλλά μήπως δεν ήταν ο Β.Βενιζέλος το «πρώτο βιολί» των αλήστου μνήμης κυβερνήσεων των Γ.Α. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, που μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Α. Λοβέρδο, την Α. Διαμαντοπούλου , τον Θ. Πάγκαλο και άλλους πολιτικούς «αστέρες», που υπακούοντας τυφλά στους Μέργκελ- Σόιμπλε- Μπαρόζο- Λαγκάρντ, εκβίαζαν κυνικά τον Ελληνικό Λαό; Αυτοί δεν είναι,  που προβάλλοντας  το δίλημμα «ή μνημόνιο ή χρεωκοπία», ψήφισαν στη Βουλή τα Μνημόνια   1,2,3, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τη Δανειακή σύμβαση (ΝΑΙ σε ΟΛΑ βροντοφώναζαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.), «σπρώχνοντας» ένα ολόκληρο Λαό στην ανεργία, στη φτώχεια και  στην εξαθλίωση;

                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου