Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Αλλάζουν οι τρεις στους τέσσερις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ε.Δ.

Αλλάζουν οι τρεις στους τέσσερις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ε.Δ., με απόφαση του ΚΥΣΕΑ , που  συνεδρίασε υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, και  δέχτηκε την σχετική  εισήγηση του ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλου.
 Παραμένει μόνο  ο στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ αντικαθίσταται οι Αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
Οι νέοι αρχηγοί είναι:
Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος   Αθανασιος Τσέλιος
Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος  Ευάγγελος Τουρνάς
Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος  Ευάγγελος Αποστολάκης

Η απόφαση για αποστρατεία του  Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και του  Α/ΓΕΑ Δ.Τσαντηράκη ήταν μάλλον αναμενόμενες. Ήταν επιλογές  του Π.Μπεγλίτη,  που είχαν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Για τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη το κλίμα ήταν κακό εξαιτίας και   μιας  συνέντευξής του,  που  αναφερόταν στο πεσμένο ηθικό του προσωπικού των Ε.Δ. λόγω οικονομικής εξαθλίωσης.
Ο νέος Α/ΓΕΝ, ΒΑΓ.Αποστολάκης ήταν υπασπιστής του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου είχε αποστρατευθεί και επανήλθε  στην ενεργό υπηρεσία επί υπουργίας  Ευαγ.Βενιζέλου, ο οποίος και επέμεινε να γίνει Αρχηγός του Ναυτικού και έγινε.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος έμεινε στη θέση του, γιατί γενικά υπάρχει θετική αντίληψη ως προς την παρουσία του και το έργο του, από την Κυβέρνηση, παρότι και αυτός είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας Π.Μπεγλίτη. Και επιπλέον ,  ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Φ.Κουβελης,   ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας , αλλά και ο Δ. Αβραμόπουλος  έχουν εκφραστεί  θετικά για τον Στρατηγό Μ.Κωσταράκο και αυτό μάλλον μέτρησε για να παραμείνει  στη θέση του, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναμένονται σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας.
                                       Χρήστος Καπούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου