Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

ρεπορτάζ για την εθνική επέτειο και στην στρατιωτική παρέλαση όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (14.00-15.00) του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984 σήμερα 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να τιμηθεί η 193Η  επέτειος  της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας . Η παρέλαση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών.
Στην Ελληνική επανάσταση του 1821 συμμετείχαν, όλες οι κοινωνικές κατηγορίες των Ελλήνων, είτε με τη θέλησή  τους, είτε πιεζόμενες από τα γεγονότα. Τίμημα βαρύτατο πλήρωσαν όλοι. Κέρδη όμως, δεν είχαν όλοι. Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, φυλακίστηκαν και κάποιοι πέθαναν πάμφτωχοι και περιφρονημένοι από το ελεύθερο και νεοπαγές ελληνικό κράτος.
Στη σημερινή επιβλητική στρατιωτική παρέλαση, είδαμε σύγχρονα άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα κάθε τύπου, αντιαεροπορικά συστήματα και επίλεκτες Δυνάμεις του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας να παρελαύνουν σε άψογους σχηματισμούς και με υψηλό φρόνημα. Και όπως είπε ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, με τη σημερινή παρέλαση, «η Ελλάδα έστειλε ένα μήνυμα ισχύος, μήνυμα ειρήνης, μήνυμα προάσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας, αν χρειαστεί».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου