Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ραδιοφωνικό σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ για την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, όπως μεταδόθηκε από τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984


ΟΥΚΡΑΝΙΑ προς ένα νέο και αναβαθμισμένο … ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Ο αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος την Παρασκευή προειδοποίησε τη Μόσχα ότι “θα υπάρξει κόστος” σε περίπτωση που παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα τη Ουκρανίας, μίλησε με τον Β. Πούτιν επι 90 λεπτά το ΧΘΕΣ Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Μ. Ομπάμα κάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας να επαναφέρει  τις δυνάμεις του στις βάσεις τους στην Κριμαία και να σταματήσει “κάθε ανάμειξη” σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Η κατάσταση στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ έχει επιδεινωθεί.  Η προσωρινή ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε  και επισήμως την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία.
Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν "να σταματήσει αμέσως την απροκάλυπτη επίθεση και να αποσύρει τους στρατιώτες του από την Κριμαία".  Επίσης, όπως αναφέρουν πηγές των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας , ρωσικά τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς το Χάρκοβο, πόλη  στην ανατολική ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι, που βρίσκεται και γιατί δεν αντιδρά ο ΣΤΡΑΤΟΣ της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, στην ρωσική στρατιωτική εισβολή; Για παράδειγμα, στο λιμάνι στη ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ βρίσκονται πολεμικά πλοία του ΝΑΥΤΙΚΟΥ Της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. Γιατί δεν έχουν προβεί σε κάποια κίνηση, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντίδραση την στρατιωτική παρουσία εκεί της Ρωσίας;
Στην προσωρινή Κυβέρνηση της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, μετέχουν , σε καίρια πόστα και διακεκριμένα στελέχη του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος. Η δράση των στελεχών αυτού του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ  κόμματος και κυρίως η συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση, υπονομεύει την πορεία της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ προς την ΕΥΡΩΠΗ, των αξιών, της πολύ-πολιτισμικότητας και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Τα όσα συμβαίνουν στο έδαφος της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, αλλά  και κυρίως οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις κλειστές αίθουσες των διπλωματικών γραφείων των ισχυρών κρατών της ΔΥΣΗΣ με επίκεντρο την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, επιτείνουν την ανησυχία, τον προβληματισμό και την αγωνία, αν τελικά θα επικρατήσουν η ΛΟΓΙΚΗ και Η ΕΙΡΗΝΗ, ή αντιθέτως, αν ο παραλογισμός  θα είναι ο νικητής,  που θα  στρώσει το χαλί της στρατιωτικής λύσης στην κρίση στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
Η ΡΩΣΙΑ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ δείχνουν αποφασιστικότητα, να προστατέψουν τα Στρατηγικά συμφέροντα της ΡΩΣΙΑΣ , ακόμη και με τη χρήση στρατιωτικών μέσων. Από την άλλη πλευρά, είναι έκδηλη η αμηχανία των ΗΠΑ, αλλά  και η αδυναμία της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τέτοιου μεγέθους σοβαρές διεθνείς πολιτικο-στρατιωτικές κρίσεις. Και στην προκείμενη περίπτωση, ΗΠΑ-ΕΕ , αδυνατούν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, να αποτρέψουν  την απόφαση της ΡΩΣΙΑΣ να ενεργοποιήσει τον στρατιωτικό της μηχανισμό.
Οι Κυβερνήσεις σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες, Βερολίνο ΚΑΙ Λονδίνο, απλά παρακολουθούν  τους  ρώσους  στρατιώτες να βρίσκονται σε καίρια σημεία στην ΚΡΙΜΑΙΑ. Να απλώνεται η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ. , ενώ δεν αποκλείεται , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δηλαδή εμείς, παρατηρητές, τηλεθεατές, Πρόεδροι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΔΥΣΗΣ, να δούμε και ρώσους στρατιώτες να περιπολούν στους δρόμους και στις πλατείες στο ΚΙΕΒΟ.

Επίσης,  η παγκόσμια κοινότητα, η αποκαλούμενη προσφυώς και Διεθνής Κοινή Γνώμη,  παρακολουθεί μάλλον αποσβολωμένη τα όσα συμβαίνουν στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Και ευλόγως διερωτάται, πως συμβαίνει αυτό, δηλαδή,  αν και το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, κανένας από τους πολυδάπανους διεθνείς οργανισμούς,  δεν έχει παρέμβει με αποφασιστικό τρόπο,  προκειμένου να αποσοβήσει την κρίση στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Στην Ουκρανία μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι μια ακόμη  προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβει για την επίλυση της κρίσης στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, έπειτα από την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να εγκρίνει ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία.  Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφτεί αρχικά τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των περίπου 100.000 Ελλήνων που ζουν στην περιοχή, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κίεβο. 
Για τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, υπό την ύπατη εκπρόσωπο Κάθριν Άστον, όπου θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.  Επίσης αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και με τη συμμετοχή και της Ανώτατης Στρατιωτικής Επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας, με μοναδικό θέμα την απάντηση στην στρατιωτική παρουσία της ΡΩΣΙΑΣ στην Ουκρανία.
Εκτιμώ ότι, αυτός ο συρφετός νεοναζιστικών και φιλοχιτλερικών δυνάμεων που πρωτοστατούν στο φιλο-ευρωπαϊκό στρατόπεδο, που προσωρινά κατέχει στην εξουσία, οδηγούν την ΟΥΚΡΑΝΙΑ στη διχοτόμηση και στη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ τείχους στην Ευρώπη.  
Πολύ φοβάμαι, ότι μπαίνουμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο.  Και το χειρότερο ενδεχόμενο είναι, η κρίση στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, να προκαλέσει μια στρατιωτική αντιπαράθεση  ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.  Είναι ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο, με όμως λίγες πιθανότητες, που ωστόσο, θα πρέπει να το αποτρέψει η σύνεση, η διπλωματία  και η παρέμβαση των Διεθνών Οργανισμών.  Η πιθανότητα στρατιωτικής ανάφλεξης στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, θα πρέπει να μηδενιστεί.  Ας αποφύγουμε να υπενθυμίσουμε ότι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, διαθέτουν σύγχρονα πυρηνικά όπλα…
(ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ που μεταδόθηκε ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ , από τον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 983 στις 08.05 το πρωι)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναξίμανδρος (610-540 π.X.)

Γέννηση, θάνατος, άπειρο », 23 Μαΐου 2011 Επιστήμες / Μορφές της Επιστήμης & της Τεχνολογίας   Αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου Στην φιλοσοφία του Αναξίμανδρου, το άπειρο, που ήταν αθάνατον και ανώλεθρον, ήταν η πρωταρχική κοσμική ουσία από την οποία απορρέουν τα πάντα και στην οποία τελικά επιστρέφουν τα πάντα. Από αυτό γεννιούνταν και σε αυτό επέστρεφαν αλληλοδιαδόχως άπειροι κόσμοι. των Στράτου Θεοδοσίου, επίκουρου καθηγητή, και Μάνου Δανέζη , αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Αθηνών και Milan Dimitrijevic , Astronomical Observatory of Belgrade, Serbia Την ίδια εποχή με τον Θαλή έδρασε, επίσης στην Μίλητο, ο μαθητής και διάδοχος στην Σχολή του, ο Αναξίμανδρος (610-540 π.X.), ο οποίος, όπως παραδέχονται όλοι οι μελετητές εκείνης της περιόδου, ήταν ισάξιος του διδασκάλου του και ο πρώτος που μαζί

Είχε Δίκιο η Αντιγόνη ή ο Κρέων;

Επανερχόμαστε   στα παλιά ερωτήματα. Είχε άραγε κάπου δίκιο η Αντιγόνη (ή εξ ολοκλήρου δίκιο); Και είχε άραγε ο Κρέων κάποιο άδικο (ή εξ ολοκλήρου άδικο); Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει για το έργο, τουλάχιστον έτσι ωμά διατυπωμένα. Ή μάλλον θα μπορούσε ο Σοφοκλής ο ίδιος να τα έχει κάνει πιο ενδιαφέροντα —και πιο δύσκολα— όμως οι επιλογές του ήταν άλλες. Υπήρχε σύγκρουση —μια σύγκρουση εγελιανού τύπου— μεταξύ των δικαιωμάτων της οικογένειας και των δικαιωμάτων της πολιτείας. Και αρχικά φαίνεται σαν ο Σοφοκλής να πρόκειται να αναπτύξει το έργο του με βάση αυτή τη σύγκρουση, όταν η Αντιγόνη εμφανίζεται στον Πρόλογο του δράματος προσηλωμένη ειδικά στην οικογένεια και έκδηλα αδιάφορη απέναντι στην πολιτεία, ενώ ο Κρέων με το διάγγελμα του αμέσως μετά την Πάροδο (πολύ σημαντική τοποθέτηση σε αρχαίο ελληνικό δράμα) αναλαμβάνει τη θέση του εκφραστή της πόλεως, με την έκκληση έξαφνα που απευθύνει να υποταχθούν οι προσωπικέ

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ: Ο άνθρωπος μετά το θάνατό του δεν περνά στην ανυπαρξία, ο νεκρός δεν είναι «μηδέν», αλλά μετέχει στο «είναι» έχει την ικανότητα να αισθάνεται και αναμένει (μέσω της μετεμψύχωσης) την επιστροφή του στον ορατό κόσμο.

O ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο Παρμενίδης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ελέα της Μεγάλης Ελλάδας στα τέλη του 6ου αι. π.Χ., σε ένα περιβάλλον επηρεασμένο από τις απόψεις του Πυθαγόρα και του Ξενοφάνη. Θεωρείται η πλέον πρωτότυπη μορφή της προσωκρατικής σκέψης. Σε αντίθεση με τους Ίωνες φυσιολόγους δεν αναζητά την ενότητα του κόσμου σε μια φυσική ουσία, αλλά στην ίδια την «οντότητα» των πραγμάτων που μας περιβάλλουν, στο είναι όλων των όντων και όλων των πραγμάτων. Ο Παρμενίδης εκθέτει τη φιλοσοφία του σε έμμετρο λόγο (δακτυλικό εξάμετρο), επιθυμώντας πιθανώς να την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα θείας αποκάλυψης. Στο προίμιο του ποιήματoς περιγράφεται το ταξίδι του ποιητή πάνω σε άρμα, καθοδηγούμενο από κόρες του ΄Ηλιου σε μια ανώνυμη θεά. Ακολουθεί η Αλήθεια, στην οποία μιλά η θεά επιχειρώντας μια προσέγγιση της καρδιάς της αλήθειας.     «αλλά ωστόσο θα μάθεις και τούτο, πως τα δοκούντα θα έπρεπε να είναι απολύτως δεκτά, όλα δεκτά στο σύνολό τους ως όντα». Παρουσιάζοντας τα φα