Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Εκταμιεύτηκαν 40 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση 5 αεροσκαφών Ναυτικής συνεργασίας


Η κυβέρνηση προχώρησε στην εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση πέντε (5) αεροσκαφών P-3 ναυτικής συνεργασίας, συνολικού κόστους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Ποελμικού μας Ναυτικού.  Αποδέκτης η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin Corp.
Τη σύμβαση (απευθείας ανάθεση), είχε υπογράψει το 2014 η κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ με την αμερικανική εταιρεία και ενεργοποίησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ.. Το πρόγραμμα επανεργοποίησης των 5 αεροσκαφών έχει εγκριθεί από δύο ΚΥΣΕΑ, δυο διαφορετικών Κυβερνήσεων, της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρα. Στο ΚΥΣΕΑ υπογράφουν οι υπουργοί που συμμετέχουν, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Κυβέρνηση Σαμαρά) που τώρα καταγγέλλει την ενέργεια της Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη σύμβαση.  Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αποτελούσαν ένα ισχυρό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν παρατημένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και σάπιζαν …
Για το θέμα αυτό, βουλευτές του ΚΚΕ σε ερωτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, μεταξύ άλλων αναφέρουν και τα εξής: «Η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό.  Την ίδια ώρα τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά με νέα φορολογικά μέτρα, με ισοδύναμα, με μείωση και κατάργηση κοινωνικών παροχών, όπως το επίδομα θέρμανσης, το οικογενειακό επίδομα τέκνων κ.α. Με την πολιτική της η κυβέρνησης εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών καλύπτει κατά βάση νατοϊκές ανάγκες και σχεδιασμούς για επεμβάσεις ενάντια σε λαούς της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.»
Ωστόσο, προκαλεί εύλογες απορίες, γιατί τώρα, αποφασίστηκε η επίσπευση της υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας. Δηλαδή , θα πρέπει να απαντηθεί ποια ακριβώς επιτακτική ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτει, για την Άμυνα της Χώρας.
Χρήστος Καπούτσης
KYSEA-MITSOTAKHS
kyriakos.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου