Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Δυσφορία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων , για την κομματικοποίηση του συμβάντος στον Έβρο (ραδιοφωνικό σχόλιο)

Από τις συζητήσεις που έχω αυτές τις μέρες στο ΥΠΕΘΑ,
 Καταγράφεται και παρουσιάζω, μια γενικευμένη δυσφορία εκ μέρους των στρατιωτικών,  για την προσπάθεια κομματικού χρωματισμού της υπόθεσης της σύλληψης και προφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Και αυτή η προσπάθεια ήταν εμφανής, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Πρόκειται, για μια υπόθεση που έχει τραυματίσει το κύρος του Στρατεύματος και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση από τις κομματικές ηγεσίες. Ειδικά μάλιστα, ενόσω οι δυο στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι και μάλλον, δεν πρόκειται σύντομα να απελευθερωθούν, καθώς δεν γνωρίζουμε πότε  και με πια κατηγορία, θα βρεθούν τελικά, ενώπιων της ετυμηγορίας της τουρκικής δικαιοσύνης,  που δεν φημίζεται και ιδιαίτερα, για την ανεξαρτησία της. 
Με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ),   κατά τις προγραμματισμένες  ετήσιες κρίσεις (προαγωγές, αποστρατείες και μεταθέσεις) της ανώτατης ηγεσίας του Στρατεύματος,  μεταξύ άλλων, μετατίθενται και  οι δυο στρατιωτικοί Διοικητές του Έβρου, που στην περιοχή ευθύνης των σχηματισμών τους , έγινε το μεθοριακό επεισόδιο  στις Καστανιές του Έβρου.
Μετά το επεισόδιο σε ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή στον ΕΒΡΟ, έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, περισσότερες σκοπιές , αυξημένες περιπολίες και καθημερινές σχεδόν ασκήσεις ετοιμότητας. Συνθήκες αυξημένης έντασης και ψυχοσωματικής κόπωσης, για το στρατιωτικό προσωπικό.
Επίσης προωθούνται, για την ταχύτερη ολοκλήρωσή τους, διάφορα εγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.  Τις επόμενες μέρες θα γίνει κλειστή Συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής  της Βουλής,  για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Την στήριξη της Ρουμανίας ζήτησε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. « Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους.  Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών», δήλωσε ο ΥΠΕΘΑ,  μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό άμυνας της Ρουμανίας Mihai Fifor στο Βουκουρέστι.  (το παραπάνω κείμενο είναι το ρεπορτάζ- σχόλιο, όπως μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Δημοτικού Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου