Του Χρήστου Καπούτση Υπάρχουν όρια στην παρακμή, στη σήψη , στη βλακεία; Υπάρχει κάποιο οριακό σημείο, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Δύσκολη η απάντηση, αφού και σε αυτό τον τομέα, οι «δυνατότητες» των ανθρώπων είναι απεριόριστες. Ωστόσο, συνιστά έσχατο σημείο παρακμής και παραλογισμού, η εκθεμελίωση θεσμών, η απαξίωση αρχών και η τυφλή βία εναντίον ανθρώπων. Αναφέρομαι στην βίαιη εισβολή κάποιων απόστρατων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαινόμενο πρωτοφανές παγκοσμίως!! Η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης πλήττει τους Δημόσιους υπαλλήλους και του ευρύτερου και του στενού Δημόσιου τομέα. Άρα και τους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους. Οι απόστρατοι υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι συντάξιμες αποδοχές τους κατά 40%. Πιθανόν να έχουν δίκαιο. Όμως το ίδιο έχει συμβεί και με ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους του Δημόσιου τομέα. Οι απόστρατοι ζητούν να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των αποδοχών τους, επειδή υπηρέτησαν στις Έν...
Ο "κύριος" Χριστόφιας μάλλον ξέχασε ότι θα έρθουν προεδρικές εκλογές. Φυσικά το έχετε καταλάβει ότι δεν είναι πρόεδρος με διπλωματική ικανότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντελώς άκυρο και άκαιρο το σχόλιο του στην Αμερική.
Κύπριος πολίτης
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_3_22/09/2010_415856
ΑπάντησηΔιαγραφήΣάββατο, 2 Oκτωβρίου 2010
Πίσω στο Ισλαμαμπάντ Πακιστανοί λαθρομετανάστες
AFP
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την επαναπροώθηση στο Ισλαμαμπάντ όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η συμφωνία αφορά και όσους λαθρομετανάστες έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά απορρίφθηκε. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η επαναπροώθηση θα γίνεται με έξοδα των κρατών-μελών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υπηκόους τρίτων κρατών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 13.000 Πακιστανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εξ ου και η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με το Ισλαμαμπάντ για την επαναπροώθησή τους, οι οποίες διήρκεσαν οκτώ χρόνια.
Ωστόσο, οι ενστάσεις παραμένουν. Η συμφωνία εγκρίθηκε με ψήφους 382 «υπέρ», 250 «κατά» και 23 αποχές, καθώς η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι της Ευρωβουλής υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση μεταναστών σε μια χώρα που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης για τα Δικαιώματα των Προσφύγων δεν παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των επαναπατρισθέντων ατόμων. Επίσης, πολλοί ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ατυχή τη χρονική συγκυρία υπογραφής της συμφωνίας, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Πακιστάν.
«Δεν μπορούμε να προπαγανδίζουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, στον βωμό της δικής μας ασφάλειας», δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Σόνια Αλφάνο. Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος μέσα στη συμφωνία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη «να την εφαρμόζουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Με άλλα λόγια, η επαναπροώθηση δεν θα γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες πως ο λαθρομετανάστης θα πέσει θύμα διώξεων στην πατρίδα του. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισλαμαμπάντ για την υπογραφή της συνθήκης της Γενεύης.