Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Τουρκικές Προκλήσεις


Επανέλαβαν και σήμερα οι Τούρκοι την τακτική των προκλήσεων σε βάρος αεροσκαφών που επιτηρούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΡΟΝΤΕΞ, για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.
Φιλανδικό αεροσκάφος ενώ πετούσε μεταξύ των νησιών Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου και εντός  του Ελληνικού εναέριου χώρου δέχτηκε, απειλητικά σήματα από το επίγειο ραντάρ ΝΤΑΤΣΑ της Τουρκίας να εγκαταλείψει  την περιοχή, διότι βρίσκεται, όπως είπαν, εντός του  εναέριου χώρου της Τουρκίας και πετάει χωρίς άδεια πτήσης από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. 

Στην δεύτερη προειδοποίηση, υπήρχε η απειλή, ότι  αν δεν εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή, θα διεξαχθεί  επιχείρηση αναχαίτισης από τη τουρκική πολεμική αεροπορία.
Εδώ βέβαια υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο, αφού  προκύπτει το εξής  ερώτημα. Δηλαδή , τι θα γίνει, αν η Τουρκία αποφασίσει να υλοποιήσει την απειλή της και να αναχαιτίσει αεροσκάφος της Ε.Ε. , που ίπταται εντός του ελληνικού εναέριου χώρου; Και η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη! Φυσικά το Φιλανδικό αεροσκάφος αγνόησε τις τουρκικές απειλές και ολοκλήρωσε κανονικά την πτήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου