Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

Τι κρύβει η ξαφνική συνάντηση Κ.Παπούλια - Τ.Ερντογάν;


Κυπριακό και ελληνοτουρκικά, είναι σε εξέλιξη σοβαρές διεργασίες, όπου πρωτοστατεί, όχι η νομιμότητα , όχι η ισχύς του Δικαίου, αλλά το Δίκαιο του ισχυρότερου.

Ως σημαντική πρωτοβουλία της Τουρκίας, αξιολογείται , το ξαφνικό αίτημα  του  πρωθυπουργού  της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν , για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Οι κ.Παπούλιας και Ερντογάν, συμμετέχουν στη διεθνή διάσκεψη  για το Ενεργειακό στο Αμπού Ντάμπι.

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ  Παπούλιας, μετά από διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό,  αποδέχθηκε την πρόταση Ερντογάν και σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών , οι συνομιλίες ΠΑΠΑΟΥΛΙΑ –ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα περιλαμβάνουν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και περιφερειακά προβλήματα. Η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Αμπού Ντάμπι.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει καν στην επιστολή Τ. Ερντογάν,  για διαπραγμάτευση εφόλης της ύλης των ελληνοτουρκικών "προβλημάτων", όπως τα χαρακτηρίζει η Τουρκία , στην ουσία όμως, η ικανοποίηση   των τουρκικών απαιτήσεων σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. σε αυτή λοιπόν επιστολή του Τούρκου πρωθυπουργού, δεν έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός,   αν και έχουν περάσει 2,5 μήνες. Γιατί ΆΡΑΓΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου