Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Πως και γιατί οι Τούρκοι στήνουν την ελληνοτουρκική ένταση

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως με δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ" στο οποίο κάνει λόγο για τεχνητή ελληνοτουρκική κρίση προκειμένου να λύθουν δικά τους εσωτερικά προβλήματα.


Συγκεκριμένα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το 2003 το "Σχέδιο Βαριά", στην κατάρτιση του οποίου είχαν συνεισφέρει 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στόχευε σε πτώση τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό με τεχνητή ένταση και σε περίπτωση που δεν άνοιγε πυρ το ελληνικό αεροσκάφος "θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί" όπως αναφέρει!

Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους "σχέδιο πολεμικής αεροπορίας". Αυτό φέρει τη σφραγίδα "άκρως απόρρητο" και την ημερομηνία "Φεβρουάριος 2003", ενώ το υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Υπό τον τίτλο "καθήκον", το σχέδιο αναφέρει τα εξής: "Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων".

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρονται τα εξής:

"Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό".

Σύμφωνα με την "Ταράφ" το σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα αναφέρει επίσης τα εξής: "Στο πλαίσιο του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ειδικά στα σμήνη, θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή" και παραθέτει άλλο ένα σημείο από το σχέδιο:

"Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Νταλάμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη "scrable". Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου